Στη CITROEN ο Sordo

Ο 29χρονος Dani Sordo είναι η τελική επιλογή της Citroen, που μαζί με τον Mikko Hirvonen θα αποτελέσει το δίδυμο των εργοστασιακών οδηγών, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2013.

Έχοντας οδηγήσει για τη γαλλική εταιρεία από το 2005 έως το 2010, ο Dani Sordo έχει συμμετάσχει σε 80 από τους συνολικούς 98 αγώνες WRC της καριέρας του με Citroen. O νυν επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος και τότε υπεύθυνος των ιδωτικών συμμετοχών, Yves Matton, έδωσε το 2005 την ευκαιρία στον Ισπανό να οδηγήσει ένα C2 Super 1600 στο J-WRC (Junior World Championship). Mετά την κατάκτηση του τίτλου από την πρώτη κιόλας σεζόν, ο Sordo βρέθηκε πίσω τα πηδάλια μιας Xsara WRC την αμέσως επόμενη χρονιά. 

Με τέσσερις τερματισμούς στο πόντιουμ κέρδισε μια θέση στη Citroën Total World Rally Team όταν η ομάδα επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη C4 WRC. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια σημείωσε 25 τερματισμούς στο πόντιουμ, συνεισφέροντας σημαντικά στην κατάκτηση τεσσάρων τίτλων κατασκευαστή για λογαριασμό της Citroen.

“Δε βιαστήκαμε να αξιολογήσουμε τους διαθέσιμους οδηγούς για να επιλέξουμε αυτόν που θα πλαισιώσει τον Mikko Hirvonen την επόμενη σεζόν. Προφανώς, οDani ήταν πολύ ψηλά στην λίστα μας και τις επιδόσεις του στο Ράλλυ Ισπανίας απέδειξαν ότι μπορεί ακόμα να αποδώσει στο υψηλότερο επίπεδο" εξήγησε ο Yves Matton. “Ο Dani είναι αγαπητός στην ομάδα και η επιστροφή του στην οικογένεια είναι ευχάριστη για όλους. Το προφίλ του συμπληρώνει, από πολλές απόψεις, αυτό του Mikko και ήταν σημαντικό για την Citroen να έχει έναν ισπανόφωνο οδηγό για τη Νότια Ευρώπη και τις αγορές της Λατινικής Αμερικής".

Απ’ την πλευρά του, ο Dani Sordo φάνηκε αισιόδοξος για τη νέα χρόνια δηλώνοντας: "Βλέπω την επιστροφή μου στη Citroen ως μια μεγάλη ευκαιρία. Ακόμα ψάχνω την πρώτη μου νίκη στο WRC και είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω την επόμενη σεζόν".

Ο Dani Sordo θα συμμετέχει με συνοδηγό τον επίσης Ισπανό, Carlos del Barrio.

Το παλμαρέ του Dani Sordo

2005 Πρωταθλητής J-WRC (Citroën C2 Super 1600) 4 νίκες

2006 5ος στο WRC (Citroën Xsara WRC) 4 πόντιουμ

2007 4ος στο WRC (Citroën C4 WRC) 7 πόντιουμ

2008 3ος στο WRC (Citroën C4 WRC) 7 πόντιουμ

2009 3ος στο WRC (Citroën C4 WRC) 7 πόντιουμ

2010 5ος στο WRC (Citroën C4 WRC) 6 πόντιουμ

2011 8ος στο WRC (Mini JCW WRC) 6 πόντιουμ

2012 11ος στο WRC (Mini JCW & Ford Fiesta RS WRC) 1 πόντιουμ