GP Άμπου Ντάμπι: Eπικράτηση του Kimi Raikkonen

Tην πρώτη του νίκη μετά την επιστροφή του στη F1 και την πρώτη της Lotus μετά το 1987, πανηγύρισε ο Kimi Raikkonen, χωρίς όμως πραγματική... σαμπάνια (λόγω του ισλαμικού νόμου).

Δεύτερος με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου τερμάτισε ο Fernando Alonso με Ferrari, ενώ μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα ο Sebastian Vettel με Red Bull, o οποίος εκκίνησε από το pitlane, κατάφερε να αναρριχηθεί 20 θέσεις και να ανεβεί στο πόντιουμ.

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα με πολλές εναλλαγές, ο Lewis Hamilton ηγήθηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα της pole position. Στον 20ο, όμως, γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας προβλήματος στο ηλεκτρικό σύστημα του μονοθέσιού του. Έτσι, ο δεύτερος μέχρι εκείνη τη στιγμή, Raikkonen, τέθηκε επικεφαλής του αγώνα, θέση που διατήρησε έως τον τερματισμό.

Στον ίδιο γύρο ο Fernando Alonso -που είχε καταφέρει να αναρριχηθεί από την έκτη στην τέταρτη θέση- προσπερνούσε τον Pastor Maldonado και βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Ο τιμωρημένος Sebastian Vettel είχε ένα δύσκολο έργο μπροστά του ξεκινώντας από το pitlane, καθώς μετά το πέρας των χρονομετρημένων δοκιμών δεν είχε αρκετό καύσιμο για να δώσει δείγμα, όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Οδηγώντας με πολύ πάθος και έχοντας την τύχη με το μέρος του –δύο φορές το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε λόγω ισάριθμων ατυχημάτων στην πίστα, εξανεμίζοντας τις οποίες διάφορες μεταξύ των μονοθεσίων-, έφτασε στην τρίτη θέση όταν προσπέρασε τον Jenson Button στον 52ο γύρο.

Μετά τα αποτελέσματα του GP Άμπου Ντάμπι, οι Sebastian Vettel και Fernando Alonso έχουν διαφορά μόλις 10 βαθμών στη κατάταξη του Πρωταθλήματος οδηγών, δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. To επόμενο GP θα διεξαχθεί στη νέα πίστα του Όστιν στις ΗΠΑ, στις 18 Νοεμβρίου.


Αποτελέσματα GP Άμπου Ντάμπι

1 Kimi Raikkonen Lotus

2 Fernando Alonso Ferrari

3 Sebastian Vettel Red Bull

4 Jenson Button McLaren

5 Pastor Maldonado Williams

6 Kamui Kobayashi Sauber

7 Felipe Massa Ferrari

8 Bruno Senna Williams

9 Paul di Resta Force India

10 Daniel Ricciardo Toro Rosso

 

Πρωτάθλημα οδηγών

1 Sebastian Vettel 255

2 Fernando Alonso 245

3 Kimi Raikkonen 198

4 Mark Webber 167

5 Lewis Hamilton 165

6 Jenson Button 153

7 Felipe Massa 95

8 Nico Rosberg 93

9 Romain Grosjean 90

10 Sergio Perez 66

 

Πρωτάθλημα κατασκευαστών

1 Red Bull 422

2 Ferrari 340

3 McLaren 318