Νικητής ο Hirvonen

Ο Mikko Hirvonen, με συνοδηγό τον Jarmo Lehtinen, δε δυσκολεύτηκε τελικά να διατηρήσει το προβάδισμά του και να νικήσει στο ράλλυ Σαρδηνίας.

Μετά από πέντε δεύτερες θέσεις στο συγκεκριμένο αγώνα, οι δύο Φιλανδοί κατάφεραν να κατακτήσουν την πρωτιά, εξασφαλίζοντας παράλληλα και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Ο Evgeny Novikov τερμάτισε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στο ράλλυ Σαρδηνίας, ισοφαρίζοντας την έως σήμερα καλύτερη επίδοσή του, ενώ ο ομόσταυλός του στην M-Sport, Ott Tanak, ανέβηκε για πρώτη φορά σε πόντιουμ αγώνα του WRC.

"Eίναι ένα πολύ πολύ όμορφο συναίσθημα", δήλωσε ο Hirvonen. "Ήταν εξαρχής ο στόχος μας στο ράλλυ και τελικά όλα πήγαν καλά. Ήμουν πέντε φορές δεύτερος εδώ και επιτέλους νίκησα. Για κάποιο περίεργο λόγο νιώθω σαν να νίκησα το πρώτο μου ράλλυ !".

Η αλήθεια είναι πως από την αρχή του αγώνα όλοι οι οδηγοί κινήθηκαν σε γρήγορους ρυθμούς, αλλά ο Hirvonen ήταν αυτός που κατάφερε να οδηγήσει χωρίς λάθη. Αυτό εν τέλει του έδωσε μια εύκολη νίκη, όταν οι κύριοι ανταγωνιστές του εγκατέλειψαν, ο ένας μετά τον άλλο, από εξόδους. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Hirvonen για το 2012 και η πρώτη του με Citroen.

Η αυλαία του φετινού WRC θα κλείσει με το ράλλυ Ισπανίας 8-11 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι ήδη ο Sebastien Loeb που κατέκτησε τον τίτλο από το ράλλυ Γαλλίας.