Η έκτη έφοδος του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Πέντε φορές ως τώρα προσπάθησε ο ΠΑΟΚ να σπάσει το ρόδι της νίκης σε επίσημη αναμέτρηση για ευρωπαϊκή διοργάνωση στην Ολλανδία, όμως, δεν τα κατάφερε ποτέ. Θα είναι η έκτη, η αποψινή κόντρα στην ΑΖ Άλκμααρ, η φαρμακερή, στις 20:00 της Πέμπτης;

Η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στην Ολλανδία ήταν στις 23 Νοεμβρίου του 2000, κόντρα στην Αϊντχόφεν, στο Phillips Stadion, με την PSV να κερδίζει 3-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπρούγκινκ (στο 5') και Κέζμαν (στο 15' και στο 43'). Τόσο ο Κωνσταντινίδης, όσο και ο Γεωργιάδης, οι οποίοι σήμερα έχουν πόστο στην ομάδα, τότε ήταν παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και χρησιμοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο ματς.

Η δεύτερη φορά ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2001, πάλι στο Phillips Stadion, και ξανά κόντρα στην PSV. Τελικό σκορ 4-1 αυτή τη φορά (2', 58' Χέσελινγκ, 23' Γκακοχίτζε, 90+2' Φαν Μπόμελ / 59' Λουτσιάνο). Και πάλι προπονητής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον ΠΑΟΚ, όπως ξανά είχαν συμμετοχή οι Γεωργιάδης και Κωνσταντινίδης.

Τρίτη φορά ήταν στις 30  Σεπτεμβρίου του 2004, στο Alkmaarderhout, διαφορετικό γήπεδο από το AFAS Stadion, όπου αγωνίζεται σήμερα η ΑΖ Άλκμααρ. Τελικό σκορ 2-1 για τους Ολλανδούς, αν κι ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί στο 9ο με τον Σαλπιγγίδη. Τα γκολ για την ΑΖ, που βρήκε μπροστά της έναν ΠΑΟΚ ο οποίος προερχόταν από άδοξο αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League (με τα γνωστά γεγονότα της αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσσου Λουκά στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Μακάμπι, στην Τούμπα, και όλα όσα ακολούθησαν) πέτυχαν στο 12ο ο Μπούσκερμολεν και στο 72ο ο Λαντζάατ.

Στις 27 Αυγούστου του 2009, στο Abe Lenstra, ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος είχε θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην Χέρενφεν. Τελικώς, το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Λίνο είχε παίξει σε εκείνο το παιχνίδι, όπως και ο Γκαρσία, με τον δεύτερο, όμως, να είναι εκτός αποστολής στο σημερινό.

Πέμπτη φορά που βρέθηκε για επίσημο παιχνίδι στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ ήταν στις 28 Ιουλίου του 2010, στην Amsterdam Arena, κόντρα στον Άγιαξ. Ισοπαλία και πάλι για τους ασπρόμαυρους, αυτή τη φορά με σκορ 1-1. Το γκολ για τον Άγιαξ σημείωσε ο φοβερός και τρομερός Σουάρες στο 12' και στο 72' ο Ίβιτς ισοφάρισε για τον Δικέφαλο του Βορρά. Στον ΠΑΟΚ -του Παύλου Δερμιτζάκη τότε- παρών από τη σημερινή ομάδα ήταν ο Σαλπιγγίδης, που είναι και τώρα στην αποστολή κόντρα στην ΑΖ Άλκμααρ, όπως και ο Γκαρσία, ο οποίος, όμως, δεν είναι στην αποστολή.

Ο ΠΑΟΚ του Χουμπ Στέφενς, ο οποίος θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του, θα επιχειρήσει να σπάσει το ρόδι που ταλαιπωρεί πάνω από μια δεκαετία τους ασπρόμαυρους.

Έχει ο Ολλανδός τον τρόπο κόντρα στους συμπατριώτες του; Η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο και την ομάδα του το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή: novasports.gr