Τι κατάφερε στο Βέλγιο ο Κώστας Μήτρογλου

Οι... πιστολιές του Κώστα Μήτρογλου στις Βρυξέλλες τον έφεραν στην πρώτη θέση του πίνακα των Ελλήνων σκόρερ των ελληνικών ομάδων στο κύπελλο Πρωταθλητριών και στη δεύτερη όλων των σκόρερ ομάδων από τη χώρα μας από την απαρχή της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ο Μήτρογλου ξεπέρασε το Δημήτρη Σαραβάκο και το Νίκο Λυμπερόπουλο και έχει φτάσει τα έντεκα γκολ. Απέχει πλέον μόλις ένα από τον Πολωνό Κριστόφ Βαζέχα, που έχει δώδεκα.

Ο "πιστολέρο" των ερυθρολεύκων έγινε ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει χατ-τρικ στους ομίλους του Champions League και μόλις ο δεύτερος Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού (και τέταρτος συνολικά) που πετυχαίνει τρία γκολ σε ευρωπαϊκό αγώνα των Πειραιωτών.

Ο άλλος Έλληνας είναι ο ομογενής Μάικ Γαλάκος στις 6 Νοεμβρίου 1974, στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και πάλι με αντίπαλο την Άντερλεχτ στο 3-0 του Σταδίου Καραϊσκάκη, ως ρεβάνς του ιστορικού 5-1.

Ο Μπεντ Κρίστενσεν πέτυχε τρία γκολ στην εντός έδρας νίκη στον Πειραιά επί της Τενερίφης το 1993 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-3, αλλά αποκλείστηκε, ένεκα της ήττας με 2-1 στις Κανάριες Νήσους.

Δέκα χρόνια αργότερα, ο Ολυμπιακός συνέτριβε στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League τη Μπάγερ Λεβερκούζεν με σκορ 6-2 και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς πέτυχε τρία γκολ στην αναμέτρηση.

Τρία γκολ είχε πετύχει και στο θρίαμβο του Πανιωνίου επί της Τβέντε με 4-0 στη Νέα Σμύρνη ο μετέπειτα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Νίκος Αναστόπουλος, σε αναμέτρηση για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το επίτευγμα του Μήτρογλου όμως έχει ξεχωριστή αξία, καθώς πέτυχε τα τρία γκολ μακριά από ελληνικό έδαφος!