Mε συνοπτικές διαδικασίες Ολυμπιακός – Φωκικός 5 – 1

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ραντεβού με τον Φωκικό στο γήπεδο Καραϊσκάκή, ήταν να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας και να δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της Αμφισσας στις 30 Οκτωβρίου. Χάρη στη νίκη με 5-1 το απόγευμα της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη, η ομάδα του Πειραιά έκλεισε απ' το πρώτο ματς την «υπόθεση» πρόκριση.

Παράλληλα, ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να δει την κατάσταση ουκ ολίγων παικτών του, οι οποίοι δεν βρίσκονταν ανάμεσα στις βασικές επιλογές του στα προηγούμενα ματς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως προχώρησε σε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το σχήμα που είχε προτιμήσει την περασμένη Κυριακή στο Αγρίνιο, διατηρώντας μόνο τους Χολέμπας, Μήτρογλου και Ντομίνγκες.

Αναμφίβολα, θα τον ικανοποίησε το γεγονός πως οι παίκτες του επιχείρησαν με τη σέντρα να «καθαρίσουν» το ματς. Μέσα σε επτά λεπτά βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, χάρη σε γκολ του Κάμπελ με προβολή στο 4' και του Γιαταμπαρέ με σουτ από κοντά στο 7'. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και οι δύο φάσεις ξεκίνησαν από εξαιρετικές σέντρες από τα αριστερά του ορεξάτου Χοσέ Χολέμπας.

Στη συνέχεια, ο αγώνας έμοιαζε με μονόπρακτο, αφού οι παίκτες του Γιώργου Κούτση είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Το γεγονός πως ο προπονητής τους είχε επιλέξει σύστημα με πέντε παίκτες στην άμυνα, επιβεβαιώνει του λόγου του αληθές.
          
Μετά το γρήγορο προβάδισμα που απέκτησαν στο σκορ, λογικό επόμενο ήταν οι παίκτες του Μίτσελ να «ρίξουν στροφές στη μηχανή τους», διατηρώντας πάντως τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, στο 25' η κατοχή ήταν 68%-32% υπέρ των «ερυθρόλευκων». Παρά την υπεροχή τους, δεν δημιούργησαν πληθώρα ευκαιριών. Όμως υπήρχε η αίσθηση πως ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να φθάσουν στο γκολ. Στο πρώτο μέρος, ο Φωκικός απείλησε με κεφαλιά του Φράγκου από επικίνδυνη θέση στο 42'.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μίτσελ αντικατέστησε τον κουρασμένο Μήτρογλου με τον Σέποβιτς και τον αρνητικό Ντομίνγκεζ με τον Ιμπαγάσα. Οι ποδοσφαιριστές των νταμπλούχων μπήκαν ξανά στο γήπεδο έχοντας το πόδι τους στο «γκάζι». Και στο 51' πέτυχαν το 3-0 με εξαιρετική κεφαλιά του Σέποβιτς, έπειτα από άριστη σέντρα του Παπάζογλου.

Αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φωκικός μείωσε σε 3-1 με υποδειγματικό σουτ του Φράγκου στην κίνηση. Ένα γκολ που χειροκρότησαν τόσο οι 150 φίλοι της ομάδας της Αμφισσας οι οποίοι βρέθηκαν στο Φάληρο, όσο και αρκετοί οπαδοί των «Πειραιωτών». Στο 68', ήταν η σειρά του Ολαϊτάν να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όταν με πλασέ πανηγύρισε το 4-1. Στο 76' ο Σέποβιτς διαμόρφωσε το τελικό 5-1. 

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στη δράση. Επαιξε σε επίσημο ματς για πρώτη φορά μετά τις 21 Απριλίου και τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Βεβαίως, το καλοκαίρι είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στο φιλικό της 7ης Αυγούστου με την Αντερλεχτ στο Καραϊσκάκη.

Ακόμη πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Μάρκο Σέποβιτς. Στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη  φανέλα πέτυχε δύο γκολ, ενώ είχε και άλλες σημαντικές ευκαιρίες. Δίχως άλλο, η παρουσία του Σέρβου επιθετικού ήταν ένα απ' τα κέρδη του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Φωκικό.

Ολυμπιακός: Μέγερι, Παπάζογλου, Μετζανί, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Εντινγκά, Γιαταμπαρέ, Ντομίνγκες (46' Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν, Κάμπελ (37' Βέργος), Μήτρογλου (46' Σέποβιτς).

Φωκικός: Μελισσάς, Πεχλιβανόπουλος, Άλα, Ιγιάνγκα (84' Γεωργουσόπουλος), Σκαρίμπας, Γουόρντεν (86' Τζέκος), Θέος, Σιμονιάν, Αλβάρες, Πολυχρονάκης (15' Φράγκος), Καλαγκάνης.

πηγή: novasports.gr