Η Βασιλεία των εκπλήξεων!

Η Βασιλεία ταρακούνησε για τα καλά το Λονδίνο, αφού ανέτρεψε το 1-0 της Τσέλσι και έφυγε τελικά νικήτρια από το Στάμφορντ Μπριτζ με 2-1, βυθίζοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο στη... μελαγχολία!

Οι μπλε ξεκίνησαν καλύτερα, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσουν, αφού το μόνο που κατάφερναν ήταν να έχουν ανούσια κατοχή μπάλας.

Παρόλα αυτά μετά από μία ωραία κάθετη πάσα του Λάμπαρντ προς τον Όσκαρ και όμορφη εκτέλεση του τελευταίου στο 45', οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 1-0.

Ωστόσο η Βασιλεία είχε πολλά να δώσει ακόμα όπως φάνηκε στη συνέχεια.

Η Τσέλσι φαινόταν όλο και περισσότερο ακίνδυνη με αποτέλεσμα η ισοφάριση να έρθει από τον Σαλάχ στο 71'. Ο Αιγύπτιος υποδέχθηκε την πάσα του Στρέλερ και με φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Τσεχ που είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Η νέμεσις για τους Λονδρέζους ήρθε δέκα λεπτά αργότερα. Ο Εμίλιο εκτέλεσε κόρνερ και ο Στρέλερ με υποδειγματική κεφαλιά, έγραψε το 1-2 μέσα σε αποθέωση!

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να φεύγει ανέκφραστος για τα αποδυτήρια και την Τσέλσι να γνωρίζει την πρώτη της εντός έδρας ήττα σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από 29 ματς!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τσέλσι (Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Λουίζ, Κόουλ, Αζάρ, Λάμπαρντ (76΄ Μπα), Φαν Χίνκελ (75΄ Όμπι Μίκελ), Όσκαρ, Γουίλιαν (67΄ Μάτα), Ετό

Βασιλεία (Γιακίν): Σόμερ, Σαφάρι, Ιβάνοφ, Σαρ, Στόκερ (81΄ Αγέτι), Βόσερ, Φράι, Σίο (65΄ Ντελγκάδο), Ντίας, Σάλαχ (88΄ Τσάκα), Στρέλερ

Τα άλλα ματς

Στο Γκελζενκίρχεν, η Στεάουα δεν κατάφερε να σκοράρει και η Σάλκε την τιμώρησε, εξαναγκάζοντάς την σε ήττα με 3-0. 

Η Νάπολι υπέταξε πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 τη φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Ντόρτμουντ. Η Άρσεναλ πέρασε από τη Μασσαλία. Εντύπωση, πάντως, στη βραδιά της Τετάρτης έκανε η επίτευξη περισσότερων κι από το 30% των τερμάτων μετά το 80ό λεπτό, δείγμα του γεγονότος ότι οι ομάδες δε βρίσκονται ακόμη σε άρτια αγωνιστική -και φυσική- κατάσταση.

Η Μπαρτσελόνα "σκόρπισε" τον Άγιαξ με 4-0, ενώ επίδειξη δύναμης και εν πολλοίς και ευστοχίας έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (τελικό σκορ 3-1). Η Σέλτικ άντεξε για 82 λεπτά στο Σαν Σίρο, με αντίπαλο τη Μίλαν, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-0 κι ενώ το πρώτο γκολ των ροσονέρι σημειώθηκε με αυτογκόλ του Ισαγκίρε.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης

5oς όμιλος

Τσέλσι - Βασιλεία 1-2

(45' Όσκαρ - 71' Σαλάχ, 81' Στρέλερ)

Σάλκε - Στεάουα 3-0

(67' Ουτσίντα, 78' Μπόατενγκ, 85' Ντράξλερ)

6ος όμιλος

Νάπολι - Ντόρτμουντ 2-1

(29' Ιγκουαΐν, 67' Ινσίνιε - 87' αυτ. Σούνιγα)

Μαρσέιγ - Άρσεναλ 1-2

(90+3' πέν. Ζ. Αγιού - 65' Γουόλκοτ, 83' Ράμσεϊ)

7ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ζενίτ 3-1

(40' Μιράντα, 64' Τουράν, 80' Μπαπτιστάο - 58' Χουλκ)

Αούστρια Βιέννης - Πόρτο 0-1

(55' Γκονζάλες)

8ος όμιλος

Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 4-0

(22', 55', 75' Μέσι, 69' Πικέ)

Μίλαν - Σέλτικ 2-0

(82' αυτ. Ισαγκίρε, 86' Μουντάρι)