Ξεκινούν τα έργα για την επιστροφή της Καλλονής στο σπίτι

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης του Δημοτικού Σταδίου της Καλλονής στη Μυτιλήνη, έτσι ώστε να λάβει τέλος η εξορία της ομάδα, η οποία είναι αναγκασμένη να αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της.

Οι νεοφώτιστοι της Σούπερ Λιγκ αναγκάζονται μέχρι στιγμής να δίνουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους στο ΟΑΚΑ, γεγονός για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν και οι οργανωμένοι φίλαθλοι “Blue Sardines” με ανακοίνωση η οποία αναφέρει: “Η υπομονή μας αλλά και όλου το φίλαθλου κόσμου της Λέσβου τελείωσε. Από εδώ και πέρα απαιτούμε έργα και όχι λόγια. Όποιος μπει εμπόδιο στην πραγματοποίηση του ονείρου κάθε ποδοσφαιρόφιλου Λέσβιου να δει την ομάδα στο νησί, θα μας βρει απέναντι του. Στο εξής παύει να υπάρχει κάθε ανοχή από μέρους μας. Είτε σας αρέσει, είτε όχι η ανακατασκευή του γηπέδου θα πραγματοποιηθεί παρά τις προσπάθειες μερικών να μπουν εμπόδιο στην υλοποίηση του έργου, που μονό κακό προκαλούν στον τόπο και στην ομάδα. Όλοι αυτοί θα μας βρουν απέναντι τους από εδώ και πέρα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του novasports.gr το θέμα των βελτιώσεων που πρέπει να γίνουν στο γήπεδο βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η έναρξη των έργων έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το ίδιο έγινε και με το Περιφερειακό και μάλιστα με ψήφους 28 υπέρ και μόλις 1 κατά στη σχετική ψηφοφορία.

Έτσι μέσα στις επόμενες μέρες ο Περιφερειάρχης κ. Θανάσης Γιακαλής θα προχωρήσει στην εκταμίευση του 1.2 εκατ. ευρώ που απαιτείται για το έργο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δέκα μέρες.

Από την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση σκεπάστρου και φωτισμού αλλά και την ανακαίνιση των αποδυτηρίων, το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες Σούπερ Λιγκ σε περίπου 50 ημέρες.