Αυτός είναι ο… κύριος “100 εκατομμύρια ευρώ”

Όταν το 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης “τίναζε την μπάνκα στον αέρα” με τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο έναντι 94 εκατομμυρίων ευρώ, κάποιοι προέβλεψαν ότι το “φράγμα” των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα έσπαγε σύντομα. Μπορεί να άργησε λίγο, όμως η πρόβλεψή τους τελικά επιβεβαιώθηκε, με την απόκτηση και πάλι από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ, έναντι ποσού που φέρεται να φτάνει τα 100 εκατομμύρια.

Ποιος είναι όμως ο Γκάρεθ Μπέιλ, που αξίζει τόσα πολλά χρήματα;

Ο Γκάρεθ Φρανκ Μπέιλ γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1989 στο Κάρντιφ της Ουαλίας, και από μικρός φαινόταν ότι θα ασχολείτο με τον αθλητισμό – έπαιζε ποδόσφαιρο, ράγκμπι και χόκεϊ, ενώ διακρίθηκε και στο στίβο, καθώς, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, στα 14 του χρόνια είχε κάνει χρόνο 11,4 δευτερολέπτων στα 100 μέτρα.

Τελικά τον κέρδισε το ποδόσφαιρο, και είδωλό του δε θα μπορούσε να είναι κανένας άλλος, παρά η “σημαία” της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής ομάδας της Ουαλίας, ο Ράιαν Γκιγκς.

Το 2006, σε ηλικία 16 ετών και 275 ημερών, ο Μπέιλ έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της Σαουθάμπτον κόντρα στη Μίλγουολ. Στους “Αγίους” έμεινε για δύο χρόνια, παίζοντας σε 45 αγώνες και σημειώνοντας 5 τέρματα, πριν τον “τσιμπήσει” η Τότεναμ, που πλήρωσε συνολικά κάτι παραπάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Πού να ήξεραν τότε οι “Πετεινοί” πόσο επικερδής θα ήταν αυτή η επένδυση...

Τα πρώτα χρόνια του Μπέιλ στην Τότεναμ δεν ήταν ιδανικά. Τραυματισμοί και κάποιες μέτριες εμφανίσεις τον έθεσαν εκτός ενδεκάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ήταν τη χρονιά 2009-2010 που “ξεπετάχτηκε”, αρπάζοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο τότε προπονητής του, Χάρι Ρέντναπ.

Σταδιακά, ο Ουαλός έγινε το αγαπημένο παιδί των οπαδών της Τότεναμ. Το εντυπωσιακό με τον Μπέιλ είναι ότι ενώ ξεκίνησε την καριέρα του σαν αριστερό μπακ, υπό την καθοδήγηση του Ρέντναπ μετατράπηκε σε επιθετικογενή παίκτη, γεγονός που του επέτρεψε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η διοίκηση της Τότεναμ αντιστάθηκε σθεναρά στην πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν από την αρχή πλουσιοπάροχη, καθώς ο Μπέιλ ήταν η “ψυχή” της ομάδας και η αποχώρησή του από το Γουάιτ Χαρτ Λέιν δεν μπορούσε να καλυφθεί με κανένα χρηματικό ποσό. Όμως, μετά και τα “τσαλίμια” του ίδιου του ποδοσφαιριστή, η Τότεναμ συμφώνησε στην παραχώρησή του, προχωρώντας παράλληλα σε μία σειρά μεταγραφικών κινήσεων αρκετών εκατομμυρίων για να καλύψει όπως-όπως το κενό του Ουαλού σταρ.

Τώρα, ο Μπέιλ καλείται να αποδείξει ότι τα 100 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε γι' αυτόν η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάνε σε καλή μεριά. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες από τον 24χρονο Ουαλό, και στη Μαδρίτη σίγουρα ελπίζουν ότι θα τους “βγει”... δεύτερος Κριστιάνο.

Οψόμεθα...