Πρωτάθλημα… μαραθώνιος η φετινή Β’ Εθνική

Ο διαχωρισμός των 28 ομάδων που θα πάρουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής σε “Βόρειους” και “Νότιους” αποδείχθηκε πιο περίπλοκη διαδικασία απ' όσο θα περίμενε κανείς. Κι αυτό γιατί ο Βόλος βρέθηκε... ακριβώς στη μέση, με αποτέλεσμα μία από τις ομάδες του στην κατηγορία, η Νίκη, να τοποθετηθεί στον Βόρειο Όμιλο, ενώ η άλλη, ο Ολυμπιακός, στον Νότιο Όμιλο !

Όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό παράδοξο που προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, καθώς αποφασίστηκε ακόμα να μετατραπεί η διαδικασία ανόδου σε... μίνι πρωτάθλημα 14 αγώνων, στο οποίο θα συμμετάσχουν στο τέλος της κανονικής περιόδου οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (συνολικά 8 ομάδες). Έτσι, η κανονική περίοδος θα διαρκέσει 26 αγωνιστικές, ενώ οκτώ από τις 28 ομάδες, που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Superleague, θα πρέπει να δώσουν ακόμα 14 παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι καμία ομάδα δεν ανεβαίνει απευθείας στη Superleague κατά την κανονική περίοδο, όμως οι πρωτοπόροι κάθε ομίλου πριμοδοτούνται με τρεις βαθμούς ο καθένας για τη διαδικασία των πλέι-οφ, από την οποία θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο στα "σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι δύο όμιλοι της Β' Εθνικής για τη φετινή χρονιά, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου, διαμορφώνονται ως εξής:

Βορράς

Αιγινιακός
Αναγέννηση Γιαννιτσών
Αναγέννηση Καρδίτσας
Απόλλων 1926
Βατανιακός
Δόξα Δράμας
Εθνικός Γαζώρου
Ζάκυνθος
Ηρακλής
Καβάλα
Κέρκυρα
Νίκη Βόλου
Πιερικός
Τύρναβος

Νότος

ΑΟ Χανιά
Αστέρας Μαγούλας
Αχαρναϊκός
Βύζας Μεγάρων
Γλυφάδα
Επισκοπή
Ηρακλής Ψαχνών
Καλλιθέα
Ολυμπιακός Βόλου
Παναιγιάλειος
Παναχαϊκή
Πανηλειακός
Φωκικός
Φωστήρας