Μόνος Στοχ-ος η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Μπορεί να μπήκε... από το παράθυρο στα πλέι-οφ του Champions League, όμως ο ΠΑΟΚ κάθε άλλο παρά εύκολο θύμα είναι για τη Σάλκε, και το απέδειξε με το παραπάνω στην Veltins Arena, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 και αφήνοντας διάπλατα ανοιχτή την πόρτα της πρόκρισης, που θα κριθεί στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φορτσάτος, κερδίζοντας τρία συνεχόμενα κόρνερ και πιέζοντας την άμυνα της Σάλκε, όμως ακολούθησε ένα διάστημα καθολικής υπεροχής της Σάλκε, που είχε την κατοχή και για αρκετή ώρα έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, και το γκολ δεν άργησε να έρθει, στο 32ο λεπτό, όταν μετά από έναν “πανικό” στην άμυνα του ΠΑΟΚ η μπάλα έφτασε στον Φαρφάν, που με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και τα δίχτυα του Χακόμπο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει πέντε λεπτά αργότερα, όταν το σουτ του Κατσουράνη κόντραρε στα σώματα, η μπάλα στρώθηκε στον Λούκας, αλλά αυτός έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Σάλκε “απάντησε” στις ευκαιρίες, με την προβολή του Τζόουνς που έφυγε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος, φτάνοντας τελικά στο γκολ της ισοφάρισης στο 73' με εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή του Στοχ.

Όμως αν δεν ήταν ο Χακόμπο, ο ΠΑΟΚ δε θα είχε καταφέρει να φύγει με το 1-1 από την Veltins Arena, καθώς ο γκολκίπερ των Θεσσαλονικέων έσωσε την ομάδα του στο 80', όταν απέκρουσε με υπερένταση το πλασέ του Χέβεντες στο τετ α τετ με τον Γερμανό μέσο.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ την Τρίτη 27 Αυγούστου υποδέχεται στην Τούμπα τη Σάλκε με έναν και μοναδικό στόχο: Να ολοκληρώσει αυτό του οποίου τα θεμέλια έθεσε σήμερα, παίρνοντας τη μεγαλειώδη πρόκριση για τους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του.