Γκολ και θέαμα στην πρεμιέρα της Superleague

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοια... 11 γκολ σημειώθηκαν στα τρία παιχνίδια με τα οποία άνοιξε η αυλαία της Superleague, και αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε μάλλον έχουμε μπροστά μας μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά.

Ίσως το πιο απολαυστικό παιχνίδι της πρεμιέρας ήταν αυτό ανάμεσα σε Ατρόμητο και Εργοτέλη. Οι Κρητικοί, που επέστρεψαν στα “σαλόνια” μετά από μία χρονιά στη Football League, προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με τον Μπαντιμπανγκά, για να ισοφαρίσει ο Ούμπιντες στο 25' για τους Περιστεριώτες. Όμως ο Εργοτέλης πήρε και πάλι το προβάδισμα στο 36', και ίσως να είχε καταφέρει να φύγει με το διπλό από το Περιστέρι, αν δεν έμενε με 10 παίκτες στο 75', λόγω αποβολής του Γιοβάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ατρόμητος πίεσε και κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 87', με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Ίδιο σκορ είχαμε και στο άλλο ματς που έκανε ταυτόχρονα “ποδαρικό” στη Superleague, αυτό ανάμεσα στον Πλατανιά και τη Βέροια. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα ο Μρντάκοβιτς, που “χτύπησε” δύο φορές, στο 67' και στο 85' (και ενώ η Βέροια αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 76'), ισοφαρίζοντας το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου που είχαν γράψει για τον Πλατανιά οι Ναζλίδης (28') και Γουνδουλάκης (41').

Όσο για το ματς της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε... πάρτυ, κερδίζοντας άνετα με σκορ 3-0 και πάει στη Γερμανία για τον αγώνα με τη Σάλκε έχοντας την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Το σκορ άνοιξε στο 43' ο Βίτορ, ενώ στο 66' ο Λούκας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (σε μία φάση όπου αποβλήθηκε και ο Μπαξεβανίδης για την Ξάνθη) έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Αθανασιάδης στο 70'.

Η δράση συνεχίζεται σήμερα, με τις εξής αναμετρήσεις:

Απόλλων Αθηνών – Άρης (19:15)
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα (19:15)
Λεβαδειακός – Πανθρακικός (19:15)
ΟΦΗ – Πανιώνιος (19:15)
Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (21:30)

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας, με το παιχνίδι της Καλλονής με τον Ολυμπιακό (21:30).