H ώρα της αλήθειας για Μέταλιστ και ΠΑΟΚ

Έφθασε η κρίσιμη ώρα για το ευρωπαϊκό μέλλον της Μέταλιστ, το οποίο θα κρίνει και το... μονοπάτι που θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ στις διοργανώσεις της UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφασίζει την Τρίτη 13 Αυγούστου αν θα τιμωρήσει την ουκρανική ομάδα. Η απόφαση θα ληφθεί απευθείας από την Επιτροπή Εφέσεων και γι' αυτό ακριβώς το λόγο, θα είναι οριστική.

Εκατοντάδες οπαδοί της Μέταλιστ βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Ρόζα Λούξεμπουργκ στο Χάρκοβο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους, με αφορμή τη λήψης της οριστικής απόφασης από πλευράς UEFA, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Χαρακτηριστικά, κρατούσαν πανό που έγραφαν: "Πλατινί, μη στερήσεις το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από το Χάρκοβο".

Λόγω της υψηλής σημασίας της υπόθεσης, η UEFA παρέπεμψε το θέμα, μαζί με τις υποθέσεις της Φενερμπαχτσέ και της Μπεσίκτας, κατευθείαν στο τμήμα των εφέσεων.

Οι συζητήσεις πάνω και κάτω από το τραπέζι ολοκληρώθηκαν και ήρθε η ώρα για την τελική απόφαση. Στο μεταξύ, ενισχύεται και ένα άλλο σενάριο, που αναφέρει ότι η Σάλκε θα πάρει απευθείας την πρόκριση στους ομίλους σε περίπτωση τιμωρίας της Μέταλιστ, ενώ το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και με την Άρσεναλ, αν τιμωρηθεί και η Φενερμπαχτσέ.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.