Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Community Shield

Με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να ξεκινάει τη σεζόν, όπως τελείωσε την περσινή, πετυχαίνοντας δύο γκολ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 της Γουίγκαν και κατέκτησε το Community Shield. Αυτό ήταν το 20ο τρόπαιο για τους «κόκκινους διαβόλους» στη διοργάνωση και το πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά από 9.774 ημέρες χωρίς τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο τους.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς, αφού μόλις στο 6ο λεπτό, ο συνήθης ύποπτος Ρόμπιν Φαν Πέρσι με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Εβρά έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κάρσον.

Η Γουίγκαν προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε τους «μπέμπηδες» αρκετά, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ είχε και πάλι τον έλεγχο, όμως δεν απειλούσε την εστία του Κάρσον, μέχρι το 59'  όπου ο Φαν Πέρσι με σουτ διαμόρφωσε το 2-0 και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Γουίγκαν: Κάρσον, Μπόις, Περτς, Κλρέινλι, Μπαρνέτ, Γουάτσον (71' Εσπινόσα), ΜακΆρθουρ (60' ΜακΚαν), ΜακΚάρθι (86' Ντίκο), ΜακΚλιν (60'ΜακΜάναμαν), Μαλόνεϊ (71' Γκόμες), Χολτ (60' Φορτουνέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ (16' Σμόλινγκ), Τζόουνς, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι, Γκιγκς (67' Άντερσον), Ζαχά (60' Βαλέντσια), Γουέλμπεκ (84' Καγκάβα), Φαν Πέρσι (84' Γιανουζάι)

Πηγή: novasports.gr