Με Σάλκε η Μέταλιστ, με τον…ΠΑΟΚ να ελπίζει!

Το ζευγάρι Αϊντχόφεν - Μίλαν είναι εκείνο που αντικειμενικά κλέβει το ενδιαφέρον από την κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League της UEFA, όμως αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική πλευρά είναι άλλο.

Η πιθανή τιμωρία της Μέταλιστ βάζει στο κόλπο τον ΠΑΟΚ, αν οι Ουκρανοί τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Δικέφαλος του Βορρά θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο Γκελζενκίρχεν. Πολύ ο Χουμπ Στέφενς να βρει αντίπαλο τη δοξασμένη πρώην ομάδα του... Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα των "βασιλικών μπλε" αντιμετώπισε πέρσι τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων.

Μπαλάκι που να αναγράφει "Μέταλιστ ή ΠΑΟΚ" τελικά δεν υπήρξε, όπως οι άνθρωποι των Θεσσαλονικέων ζητούσαν μέσω της ένστασης που έχουν υποβάλει, ωστόσο, η κλήρωση διεξήχθη με δύο... αστερίσκους.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, γενικός γραμματέας της UEFA, εξήγησε ότι εκκρεμούν οι αποφάσεις της UEFA και του CAS για τις περιπτώσεις των Φενέρμπαχτσε και Μέταλιστ. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες τιμωρηθούν στις υποθέσεις τους με αποκλεισμό, τότε τη θέση τους θα πάρουν οι Σάλτσμπουργκ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 27 και 28 του ίδιου μήνα. Οι 10 νικητές θα συμπληρώσουν τους οκτώ ομίλους του Champions League. Από τα υπόλοιπα ζευγάρια, πάντως, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει το Φενερμπαχτσέ - Άρσεναλ.

Αναλυτικά, τα ζευγάρια των πλέι-οφ:

Πρωταθλητές

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αούστρια Βιέννης

Λουντογκόρετς - Βασιλεία

Βικτόρια Πλζεν - Μάριμπορ

Σαχτιόρ Καραγκάντι - Σέλτικ

Στεάουα Βουκουρεστίου - Λέγκια Βαρσοβίας

Μη πρωταθλητές

Λιόν - Ρεάλ Σοσιεδάδ

Σάλκε - Μέταλιστ

Πάσος Φερέιρα - Ζενίτ

Αϊντχόφεν - Μίλαν

Φενερμπαχτσέ - Άρσεναλ