“Θα είναι περήφανος ο ΠΑΟΚ να προκριθεί μέσω της τιμωρίας μας;”

Σιγή ιχθύος τήρησε η UEFA για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί διά της... πλαγίας οδού ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση της Παρασκευής για τα πλέι-οφ του Champions League, όχι όμως και η ίδια η Μέταλιστ.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος του Βορρά είχε καταθέσει ένσταση ήδη από το βράδυ της Τετάρτης για "αντικανονική συμμετοχή της Μέταλιστ στη διοργάνωση", επιφυλασσόμενος για κάθε του δικαίωμα, αν την Τρίτη 13 Αυγούστου η Επιτροπή Εφέσεων της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφασίσει να προχωρήσει στον αποκλεισμό των Ουκρανών.

Το αίτημα του ΠΑΟΚ ήταν να υπάρξει στην κληρωτίδα μπαλάκι που το χαρτάκι του να γράφει "Μέταλιστ ή ΠΑΟΚ" και όχι σκέτο "Μέταλιστ".

Η UEFA συσκέφθηκε την Πέμπτη για το θέμα χωρίς να διαρρεύσει το ο,τιδήποτε και δεσμεύτηκε μόνο να ενημερώσει τις δύο ομάδες μέχρι μία ώρα πριν την έναρξη της κλήρωσης.

Η Μέταλιστ, αν και το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί μόνη της στην κλήρωση δείχνει να κερδίζει πόντους και έτσι, αν τιμωρηθεί να μην ωφεληθεί ο ΠΑΟΚ, αλλά ο επόμενος αντίπαλός της, εμφανίζεται να ανησυχεί. Η ουκρανική ομάδα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook, με αφορμή την ένσταση που κατέθεσε ο Δικέφαλος του Βορρά:

"Πολλή συζήτηση γίνεται σχετικά με τον αποκλεισμό της Μέταλιστ από το Champions League, λόγω της απόφασης του CAS. Το πιο ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι υπέβαλλε όλα τα νομικά έγγραφα για να πετύχει αυτό το σκοπό και να είναι μαζί με την ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς στην κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League! Μήπως οι Έλληνες θα είναι υπερήφανοι αν προκριθούν στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με αυτό τον τρόπο;".