Μπορούσαν και καλύτερα Αστέρας και Ξάνθη…

“Μπορούσαν και καλύτερα”. Αυτή η φράση περιγράφει απόλυτα τις επιδόσεις του Αστέρα Τρίπολης και της Ξάνθης στα χθεσινά εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Ραπίντ Βιέννης και Σταντάρ Λιέγης αντίστοιχα, από τα οποία προέκυψε μία ισοπαλία (1-1 ο Αστέρας με τη Ραπίντ) και μία ήττα (1-2 η Ξάνθη από τη Σταντάρ).

Και αν για την Ξάνθη υπάρχουν οι δικαιολογίες της απειρίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και του πολύ ισχυρότερου αντιπάλου (καθώς η Σταντάρ διαθέτει ένα ιδιαίτερα λαμπερό ρόστερ), για τον Αστέρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, έστω κι αν στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες έδειξαν ένα καλύτερο, ελπιδοφόρο πρόσωπο εν όψει της ρεβάνς στη Βιέννη.

Πάντως, για τον Αστέρα δεν έχει τελειώσει τίποτα, καθώς η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπορεί να βρεθεί στην επόμενη φάση του Europa League και με ισοπαλία, αρκεί αυτή να έρθει με περισσότερα γκολ (π.χ. 2-2, 3-3). Αλλά η ομάδα της Αρκαδίας, αν φανεί σοβαρή, μπορεί να πάει και για τη νίκη στη Βιέννη, καθώς η Ραπίντ έδειξε χθες ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και θα ήταν κρίμα για την ελληνική ομάδα να χάσει και φέτος την ευκαιρία να κάνει ένα βήμα παραπάνω στη διοργάνωση.

Όσο για την Ξάνθη, η αποβολή του Μπέρτου ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς η γενική εικόνα των Θρακιωτών ήταν πολύ καλή, με αποκορύφωμα το εντυπωσιακό γκολ του Ντιέ, ενώ θα μπορούσαν να είχαν κάνει και το 2-1 στο δεύτερο ημίχρονο αν ήταν πιο προσεκτικοί. Πάντως, θα πρέπει να προβληματίσει τον Νίκο Καραγεωργίου το... φλερτ των παικτών του με τις κόκκινες κάρτες, καθώς με 10 παίκτες είχε μείνει η Ξάνθη και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λίνφιλντ, αν και εκεί κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση. Αυτή τη φορά, με το 1-2 στην πλάτη της και σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της Σταντάρ, θα χρειαστεί ένα θαύμα για να τα καταφέρει.