Ξάνθη και Αστέρας έτοιμοι για την υπέρβαση

Στη μάχη του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League μπαίνουν σήμερα Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης, κόντρα σε Σταντάρ Λιέγης και Ραπίντ Βιέννης αντίστοιχα, αγωνιζόμενοι αμφότεροι εντός έδρας.

Οι Θρακιώτες έχουν αναμφίβολα δυσκολότερο έργο, καθώς η Σταντάρ είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του βελγικού ποδοσφαίρου, με ένα λαμπερό και ποιοτικό ρόστερ που περιλαμβάνει παίκτες όπως οι Ντε Καμάργκο και Μουτζάνγκι-Μπία. “Οδηγός” για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη θα είναι ο επαναληπτικός με τη Λίνφιλντ στο Μπέλφαστ, όπου η Ξάνθη κατάφερε να “κλέψει” την πρόκριση από τους Βορειοϊρλανδούς, παρά την εντός έδρας ήττα της με 0-1.

Η Ξάνθη αναμένεται να αγωνιστεί με τον Κυριακίδη στο τέρμα, τους Κομεσίδη και Παΐτο στα πλάγια της άμυνας, τους Γούτα και Βάλλα στόπερ, τους Μπαξεβανίδη και Ντιέ στο ρόλο του αμυντικού χαφ, ενώ στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Μαρσελίνιο, Μάνταλος και Μαρέν και μπροστά τους ο Βασιλακάκης. Τιμωρημένος για τους Θρακιώτες είναι ο Φλίσκας, ενώ τραυματίας είναι ο Σολτάνι.

Ευκολότερο (αλλά όχι εύκολο) έργο αναμένεται να έχει ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης, που είναι “στα μέτρα του” και, μετά την περσινή του εμπειρία στο Europa League, φέτος η ομάδα της Αρκαδίας λογικά θα εμφανιστεί καλύτερη.

Ο Σάκης Τσιώλης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και έτσι ο Αστέρας αναμένεται να παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Την εστία των Αρκάδων θα υπερασπιστεί ο Μπαντής, με τον Κουρμπέλη και τον Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας και τον Τσαμπούρη στα δεξιά, ενώ αμφίβολο παραμένει το αν θα αγωνιστεί στα αριστερά ο Ζαραδούκας ή ο Πιπίνης. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Ουσέρο και Ζησόπουλος, ενώ στο κέντρο θα παίξουν οι Κάφα, Ντε Μπλάσις και Ναβάρο, με μοναδικό προωθημένο είτε τον Μπαράλες είτε τον Χουάνμα.

Και οι δύο αναμετρήσεις αρχίζουν στις 21:30. Το παιχνίδι της Ξάνθης με τη Σταντάρ Λιέγης μεταδίδεται από το Novasports 1, ενώ αυτό του Αστέρα με τη Ραπίντ από το Novasports 2.