Αυτή η εθνική Βραζιλίας, το καμάρι της νέας γενιάς!

Η "σελεσάο" απέδειξε ότι και... η Ισπανία χάνει, κερδίζοντας με 3-0 την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο "Μαρακανά". Ο Φρεντ "χτύπησε" στις αρχές των δύο ημιχρόνων και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "καριόκας", οι οποίοι κατέκτησαν για δεύτερη διαδοχική και τέταρτη συνολικά φορά το τρόπαιο. Απευθείας κόκκινη στον Πικέ στο 68' για σκληρό φάουλ στον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ.

Έναν χρόνο πριν το μεγάλο ραντεβού του Μουντιάλ, οι 5 φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κάτοχο του τροπαίου. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Βραζιλίας επί των "φούριας ρόχας" μετά από 27 χρόνια και το 1986 στο Μεξικό (1-0 με γκολ του Σόκρατες). Για την Ισπανία από την άλλη ήταν η πρώτη ήττα από τον Νοέμβριο του 2011, όταν είχε χάσει σε φιλικό από την Αγγλία με 1-0 και η πρώτη επίσημη ήττα μετά από τρία χρόνια και την "γκέλα" με τους Ελβετούς στην πρεμιέρα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Η ομάδα του Σκολάρι φρόντισε να δείξει από πολύ νωρίς τις διαθέσεις της. Μόλις στο 2' ο Φρεντ άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Χουλκ και η Βραζιλία κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Όσκαρ και Χουλκ είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν σε δύο καλές φάσεις, όπως και ο Πέδρο στο 42', ο οποίος πλάσαρε τον Σέζαρ από πλάγια θέση και είδε τον Νταβίντ Λουίζ να αποκρούει την μπάλα πάνω στη γραμμή με υπερένταση. Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Νεϊμάρ δεν αστόχησε και μετά από συνδυασμό με τον Όσκαρ και... ακόμη ένα γκολ από πλάγια θέση διπλασίασε τα τέρματα της "σελεσάο" και έκανε πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Ισπανούς.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Ο Φρεντ σκόραρε στο 47' και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ο Νάβας κέρδισε πέναλτι από τον Μαρσέλο, αλλά ο Ράμος που ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ. Μαζί με το πέναλτι χάθηκε και η τελευταία ελπίδα για τον Ντελ Μπόσκε και τους παίκτες του. Στο 68' μάλιστα, ο Πικέ άφησε την ομάδα του με 10 για τάκλιν από πίσω στον Νεϊμάρ λίγο έξω απ' την περιοχή. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα πάντως οι Βραζιλιάνοι αν και προσπάθησαν, δεν πέτυχαν άλλο γκολ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο (87' Ερνάνες), Όσκαρ, Φρεντ (80' Τζο), Χουλκ (73' Ζάντσον), Νεϊμάρ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Ράμος, Αρμπελόα (46' Αθπιλικουέτα), Πικέ, Άλμπα, Ινιέστα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τόρες (59' Βίγια), Μάτα (52' Νάβας), Πέδρο.

Πηγή: novasports.gr