Ισπανία, η δεύτερη του τελικού

Το "εισιτήριο" για τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών πήρε η Ισπανία, η οποία επικράτησε με 7-6 της Ιταλίας στη διαδικασία των πέναλτι.

Αντίπαλος των Ιβήρων στο μεγάλο ματς τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Ιουλίου θα είναι η διοργανώτρια Βραζιλία. Στην... άτυπη ρεβάνς του τελικού του Euro 2012 και παρά την απουσία του Μάριο Μπαλοτέλι τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο εύκολα για τους "φούριας ρόχας".

Οι πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης "κόλλησαν" στο 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση με τους "ατζούρι", οι οποίοι ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν εκδίκηση για τη βαριά ήττα με 4-0 πέρυσι στο Κίεβο.

Τα δοκάρια των Τζιακερίνι και Τσάβι ήταν οι δύο καλύτερες στιγμές για τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν απέφυγαν, όμως, τη "ρώσικη ρουλέτα".

Εκεί, όλοι οι παίκτες αποδείχθηκαν εύστοχοι εκτός από τον Λεονάρντο Μπονούτσι. Στο έβδομο πέναλτι των Ιταλών ο αμυντικός της Γιουβέντους έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και ο Χεσούς Νάβας δεν χαρίστηκε στην επόμενη εκτέλεση, στέλνοντας την Ισπανία στον τελικό.

Η σειρά των πέναλτι

Καντρέβα (Ιταλία) ΓΚΟΛ 0-1
Τσάβι (Ισπανία) ΓΚΟΛ 1-1
Ακουιλάνι (Ιταλία) ΓΚΟΛ 1-2
Ινιέστα (Ισπανία) ΓΚΟΛ 2-2
Ντε Ρόσι (Ιταλία) ΓΚΟΛ 2-3
Πικέ (Ισπανία) ΓΚΟΛ 3-3
Τζιοβίνκο (Ιταλία) ΓΚΟΛ 3-4
Ράμος (Ισπανία) ΓΚΟΛ 4-4
Πίρλο (Ιταλία) ΓΚΟΛ 4-5
Μάτα (Ισπανία) ΓΚΟΛ 5-5
Μοντολίβο (Ιταλία) ΓΚΟΛ 5-6
Μπούσκετς (Ισπανία) ΓΚΟΛ 6-6
Μπονούτσι (Ιταλία) ΑΟΥΤ 6-6
Νάβας (Ισπανία) ΓΚΟΛ 7-6

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Ράμος, Αρμπελόα, Πικέ, Άλμπα, Ινιέστα, Τσάβι, Σίλβα (53' Νάβας), Μπούσκετς, Τόρες (94' Μαρτίνεθ), Πέδρο (79' Μάτα)

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι (46' Μοντολίβο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μάτζιο, Μαρκίζιο (80' Ακουιλάνι), Καντρέβα, Τζιακερίνι, Τζιλαρντίνο (91' Τζιοβίνκο).

Πηγή: novasports.gr