Η Περιφέρεια δίνει 20 εκατομμύρια για το γήπεδο της ΑΕΚ

Με 20 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχύσει την προσπάθεια της ΑΕΚ για τη δημιουργία του νέου της σπιτιού.

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττική, “τηρήσαμε μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει ως Νομαρχία Αθηνών και την υλοποιούμε σήμερα, ως αιρετή Περιφέρεια Αττικής. Ήταν μία δέσμευσή μας προς την ιστορική ομάδα της ΑΕΚ και τον λαό της. Χρηματοδοτούμε με το ποσό των 20 εκ. €, που μπορεί να μην είναι ικανό για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά αποδεικνύουμε ότι, ως Περιφέρεια Αττικής, δε μένουμε στα λόγια» και συνέχισε: «Σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, τη ΓΓΑ και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ένα όνειρο χιλιάδων φιλάθλων της Α.Ε.Κ. μπορεί να γίνει πραγματικότητα”.

Τα χρήματα, σύμφωνα με τον κύριο Σγουρό, βρέθηκαν μετά την 1η Τροποποίηση του τρέχοντος Προϋπολογισμού Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

O Δημήτρης Μελισσανίδης σχολιάζοντας την κίνηση του περιφερειάρχη ανέφερε: 

"Τιμάει τον λόγο του ο Γιάννης Σγουρός. Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία αλλά πολύ απλά απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι άνδρας και ότι φοράει παντελόνια. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν ξέχασε την υπόσχεσή του απέναντι στην ΑΕΚ και έδειξε ότι τα όσα έλεγε όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν απλές δηλώσεις, αλλά έμπρακτη υποστήριξη στο μεγάλο όραμα όλων των οπαδών της ομάδας μας".

Από την πλευρά της  αναφέρει: "Η ΑΕΚ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και όλους τους φορείς που ενέκριναν και συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση της οικονομικής συνδρομής του ποσού των 20 εκ ευρώ με κάθε νόμιμο τρόπο σε κάθε επίπεδο. Είναι μια ιστορική για την ομάδα μας δέσμευση στη συνεχή, μεγάλη και πολύπλευρη προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε να γίνει πραγματικότητα το γήπεδό μας,το όνειρο όλων των Αεκτζήδων".

Την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να συνδράμει οικονομικά στο πρότζεκτ κατασκευής του γηπέδου της χαιρέτισε κι επίσημα η ΑΕΚ. 

Η Ένωση»ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον Γιάννη Σγουρό για το ότι φάνηκαν συνεπείς σε όσα είχαν προαναγγείλει. 

Χαρακτηρίζει, δε, ιστορική τη δέσμευση για την οικονομική συνδρομή 20 εκατ. ευρώ και αφού ξεκαθαρίζει πως θα γίνει με απόλυτα νόμιμο τρόπο, αναφέρει πως θα συμβάλλει στην προσπάθεια ώστε να εκπληρωθεί το όνειρο της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

"Η ΑΕΚ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και όλους τους φορείς που ενέκριναν και συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση της οικονομικής συνδρομής του ποσού των 20 εκατ. ευρώ με κάθε νόμιμο τρόπο σε κάθε επίπεδο. 

Είναι μια ιστορική για την ομάδα μας δέσμευση στη συνεχή, μεγάλη και πολύπλευρη προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε να γίνει πραγματικότητα το γήπεδό μας, το όνειρο όλων των ΑEKτζήδων".