Αδειοδότηση UEFA: ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός καρδιοχτυπούν

ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός καρδιοχτυπούν στις Βρυξέλλες. Οι δύο ελληνικές ομάδες, που πήραν αδειόδοτηση συμμετοχής από την ΕΠΟ σε δεύτερη φάση και μέσω έφεσης, εξετάστηκαν από την UEFA, η Ειδική Επιτροπή Licensing της οποία θα εκδώσει απόφαση στις 13:30 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος.

Απ' ό,τι προκύπτει από το μέχρι τώρα ρεπορτάζ, ο ΠΑΣ Γιάννινα συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να πάρει αδειοδότηση. Για την ακρίβεια, καλείται να παράσχει περισσότερες εγγυήσεις. Αν οι Γιαννιώτες δεν τα καταφέρουν, τότε τα φώτα πέφτουν στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος βρίσκεται στην Ελβετία ήδη από την Τετάρτη, θα αναφερθεί στις κινήσεις που έχουν γίνει για τη μείωση του μπάτζετ (αποχωρήσεις μεγάλων συμβολαίων, φθηνές μεταγραφές), την αγορά προπονητικού κέντρου, την επιστροφή στη Λεωφόρο, τα προσδοκώμενα έσοδα από διαρκείας και μέλη στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία", αλλά και στη χορηγία 6 εκατ. ευρώ μέσω του ομίλου ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του τριφυλλιού ελπίζει ότι αυτά τα στοιχεία θα πείσουν την UEFA ότι η ΠΑΕ είναι βιώσιμη και θα αδειοδοτηθεί.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, η Ξάνθη θα είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο, αν και ο μεγαλομέτοχός της, Χρήστος Πανόπουλος, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην το αποδεχτεί, σε παλιότερη συνέντευξή του.

Ωστόσο, η Ξάνθη ξεκίνησε προετοιμασία ήδη από την Τετάρτη, κάτι που σημαίνει ότι είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο. Στο... τρελό σενάριο που η Ξάνθη δε θα δεχτεί τη θέση, ο Πανιώνιος είναι ο επόμενος πιθανός, αλλά, εφόσον δεν έχει λάβει ακόμη αδειοδότηση, η UEFA θα προκρίνει τον Πλατανιά που έχει πάρει αδειοδότηση από την ΕΠΟ, την οποία η UEFA εμπιστεύεται, αφόυ δεν έδειξε ενδιαφέρον να ελέγξει τις άδειες που εγκρίθηκαν από την πρώτη φάση.