Champions League: Στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ, αν τιμωρηθεί η Φενέρ

H UEFA κάλεσε σε απολογία την τουρκική Φενερμπαχτσέ με την απειλή του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο ΠΑΟΚ ελπίζει.

Στην περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί η συμμετοχή της τουρκικής ομάδας σε στημένους αγώνες, οι Θεσσαλονικείς θα πάρουν τη θέση της στο γκρουπ των ισχυρών κατά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, η δευτεραθλήτρια της Super Lig, Φενερμπαχτσέ αποφύγει, δηλαδή, την τιμωρία μετά την ακροαματική διαδικασία και τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στις 22 Ιουνίου, ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει στους αδύναμους του τρίτου προκριματικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στη θέση αυτή, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Λιόν (Γαλλία), Ζενίτ Αγίας Πετρόπουλης (Ρωσία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Μεταλίστ Χάρκιβ (Ουκρανία) και Φενέρμπαχτσε, με το έργο του να είναι αναμφισβήτητα δύσκολο.

Στην περίπτωση όμως που οι Τούρκοι αποκλειστούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ θα πάρει τη θέση τους στους ισχυρούς και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Νόρτζελαντ (Δανία), Γκρασχόπερς (Ελβετία), Ζούλτε Βάρεγκεμ (Βέλγιο) και Μπούρσασπορ, αν η τελευταία πάρει τη θέση της Μπεσίκτας που επίσης παρουσιάζεται μπλεγμένη σε σκάνδαλο στημένων αγώνων και η περίπτωσή της θα εξεταστεί την ίδια ημέρα με εκείνη της Φενερμπαχτσέ).

Στο δια ταύτα, αν η σκληρή και άτεγκτη σε τέτοια θέματα ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, πετάξει εκτός των διοργανώσεων της τις εμπλεκόμενες τουρκικές ομάδες, ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει έναν σαφώς πιο βατό αντίπαλο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με σαφώς καλύτερες πιθανότητες να προκριθεί στα πλέι-οφ, όπου λογικά θα πέσει επάνω σε κάποιο ευρωπαϊκό θηρίο.

Αρσεναλ, Σάλκε, Μίλαν και Λιόν θα είναι πάλι πιθανοί αντίπαλοί του, εκτός αν οι Γάλλοι αποκλειστούν στον προηγούμενο γύρο.