Μαντσίνι: Συγκινητικό αντίο με καταχωρήσεις στις εφημερίδες

Οι ευχάριστες στιγμές και οι στιγμές ιστορίας δεν ξεχνιούνται. Ούτε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ούτε και οι φίλαθλοι της Μάντσεστερ Σίτι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων ή μνησίκακοι.

Πρώτος ο Ιταλός προπονητής μίσθωσε χώρο -με ολοσέλιδη καταχώρηση- στην εφημερίδα του Μάντσεστερ Manchester Evening News για να ευχαριστήσει τους φιλάθλους των Πολιτών για τα "τρία αξέχαστα χρόνια", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διαφημιστική καταχώρηση.

Ο Μαντσίνι, με στυλ και απέριττη έκφραση, είπε το αντίο σε όσους τον επευφημούσαν ή ακόμα, και τον αποδοκίμαζαν αυτά τα χρόνια που ήταν στον πάγκο της Σίτι. "Θα είστε για πάντα στην καρδιά μου. Αντίο. Ρομπέρτο Μαντσίνι", κατέληγε το μήνυμα.

Μία ημέρα μετά 700 υποστηρικτές της Μάντσεστερ Σίτι συννενοήθηκαν μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης για να βάλουν μια αντίστοιχη-απαντητική καταχώρηση στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, με μέγεθος περίπου τα 3/4 της σελίδας.

"Μια φορά μπλε, για πάντα μπλε", ήταν το μήνυμα που έστειλαν στον Ιταλό προπονητή. Χρειάστηκε να δαπανήσουν 7.000 στερλίνες για να βάλουν αυτή την καταχώρηση. "Ευχαριστούμε, Μαντσίνι. Θα είσαι για πάντα ένας από εμάς", ξεκινούσε η απόδοση φόρου τιμής για τις στιγμές που έζησαν όλοι μαζί στη νέα σελίδα ιστορίας που άνοιξαν οι Πολίτες.