Παναθηναϊκός: Οι 5+1 εκλεκτοί του Γιάννη Αναστασίου

Παίκτες "διψασμένους" για διακρίσεις θέλει να φέρει στον Παναθηναϊκό ο νέος του προπονητής, Γιάννης Αναστασίου.

"Θέλω να έρθουν παίκτες με κίνητρο και όχι απλά για ένα καλό συμβόλαιο ή για να απολαύσουν τον ήλιο της Ελλάδας", είχε δηλώσει ο ίδιος στο περιθώριο της παρουσίασής του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι υποψήφιοι για να φορέσουν τη φανέλα είναι ξένοι με όρεξη για ποδόσφαιρο και ο Γιώργος Καραγκούνης. Η περίπτωση του "τυπάρα" είναι ξεχωριστή.

Πρώτος απ' όλους και ίσως το μεγαλύτερο όνομα το οποίο θα προσπαθήσει να εντάξει στο δυναμικό του το τριφύλλι είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Κάποτε το Αμβούργο ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά για τη μεταγραφή του, στις μέρες μας μοιάζει περισσότερο προσιτή περίπτωση.

Ο 25χρονος -επίσης Σουηδός- Ερίκ Μπαϊράμι μπορεί να ενταχθεί στους πράσινους με λιγότερα χρήματα από όσα παίρνει στην Τβέντε. Ο Παναθηναϊκός αποτελεί πρόκληση για εκείνον, όπως δήλωσε κι αυτό επειδή στην Ελλάδα θα αγωνίζεται βασικός.

Ο Ολλανδός Φάλκενμπουργκ προέρχεται από "γεμάτη" χρονιά με Αλκμάαρ και Ναΐμέγκεν και στα 25 του χρόνια, έχει ανάγκη από πρωταγωνιστικό ρόλο σε ανταγωνιστική ομάδα.

Ο Μπόρεκ είναι ο "εκλεκτός" του Γιάννη Αναστασίου για τη γραμμή κρούσης του τριφυλλιού και "δεν κρατιέται" να μετακομίσει στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να ανεβάσει την καριέρα του ακόμη ένα επίπεδο και η αξία του να πάρει κι αυτή την ανιούσα.

Ο Βέλγος Ντελαπλάς ήταν από τους κορυφαίους μέσους του βελγικο΄πρωταθλήματος και από τους ακρογωνιαίους λίθους της τεράστιας έκπληξης της δεύτερης θέσης της Ζούλτε Βάρεγκεμ στην Jupiler Pro League. Ίσως είναι η δυσκολότερη περίπτωση απόκτησης ποδοσφαιριστή, απ' όσους έχει μέχρι στιγμής βολιδοσκοπήσει ο Παναθηναϊκός, καθώς έχει -ή θα έχει- προτάσεις και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.