Τελικά, η τρίτη ήταν και φαρμακερή για την Μπάγερν

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της Μπάγερν κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την οποία απέκλεισε στα ημιτελικά του Champions League, έβαλαν σε σκέψεις τους Ευρωπαίους φιλάθλους: Μήπως τελικά δεν είναι η Μπαρτσελόνα η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης; Ο χθεσινός τελικός της διοργάνωσης ήρθε να επιβεβαιώσει τις αμφιβολίες τους.

Η Μπάγερν Μονάχου όχι μόνο κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Champions League για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά αυτή τη φορά, αντίθετα με τις δύο προηγούμενες, κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, κόντρα σε μία Ντόρτμουντ που προσπάθησε, που φωνάζει (μάλλον δίκαια) για τη μη αποβολή του Ντάντε στη φάση της ισοφάρισης, αλλά που τελικά έπεσε άδοξα στο καναβάτσο με το γκολ του Ρόμπεν στο 89'.

Πλέον, οι Βαυαροί έχουν στην τροπαιοθήκη τους συνολικά πέντε κύπελλα Πρωταθλητριών και Champions League, ενώ αν κατακτήσει και το Κύπελλο κόντρα στη Στουτγάρδη θα κλείσει τη χρονιά με ένα ονειρεμένο treble, με το οποίο ο Γιουπ Χάινκες θα αποχαιρετήσει τους πάγκους και θα αφήσει τη θέση του στον Πεπ Γκουαρντιόλα, που θα βρει στο Μόναχο μία έτοιμη, φτασμένη ομάδα, αλλά θα πρέπει να δυσκολευτεί πολύ για να επισκιάσει τον προκάτοχό του...

Η Ντόρτμουντ, από την άλλη, κλείνει τη χρονιά χωρίς τρόπαιο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η χρονιά πήγε χαμένη. Το κάθε άλλο: Η αρμάδα του Γίργκεν Κλοπ, με προϋπολογισμό χαμηλότερο από αυτόν πολλών άλλων ομάδων, κατάφερε να πετάξει κλωτσηδόν από το Champions League τη Ρεάλ Μαδρίτης και να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης – ποιος το περίμενε; Και αν το γερμανικό πρωτάθλημα ήταν φέτος παράσταση για ένα ρόλο, του χρόνου που η Ντόρτμουντ θα είναι πιο έμπειρη ίσως αυτό να αλλάξει. Αρκεί, φυσικά, η Μπάγερν και οι άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης να... αφήσουν ήσυχη την Ντόρτμουντ και να μην βαλθούν να “αρπάξουν” τα αστέρια της, όπως έγινε ήδη με τον Μάριο Γκέτσεμ που του χρόνου θα αγωνίζεται με τους Βαυαρούς.

Όμως, ακόμα κι έτσι, ο Κλοπ φαίνεται πως έχει άσους στο μανίκι του. Έχει δείξει στο παρελθόν ότι ξέρει πού βάζει τα χρήματα της ομάδας και κάνει προσεκτικές μεταγραφές. Όπως είναι άλλωστε αυτή του Παπασταθόπουλου. Και με τις κατάλληλες προσθήκες, ίσως η φετινή χρονιά να υπήρξε η αρχή για ένα νέο, λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας του Ρουρ.

Μήπως στον επόμενο τελικό του Champions League, στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας, θα δούμε τελικά τις ίδιες ομάδες, Μπάγερν και Ντόρτμουντ, να παλεύουν ξανά για το τρόπαιο; Κανείς δεν μπορεί πια να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο...