Βίκτορ Βαλντέζ: 13 χρόνια στη Μπάρτσα παίρνουν τέλος

Ένα δείπνο, μια αλλαγή σελίδας. Δεκατρία χρόνια πέρασαν από μπροστά του. Τα πρώτα του βήματα, η εξέλιξη, η συμπερίληψη στην τρίτη ομάδα, η άνοδος στη δεύτερη, το σκαρφάλωμα στην πρώτη, η είσοδος στην ενδεκάδα.

Το όνομα; Βίκτορ Βαλντέζ. Στα 31 του χρόνια, ο Ισπανός τερματοφύλακας αποχωρεί από τη Μπαρτσελόνα. Έχει ακούσει πολλά στην καριέρα του στους μπλαουγκράνα. Η μεγαλύτερη και σκληρότερη όλων είναι η κατηγορία ότι ήταν αδύναμος κρίκος του θαυμαστού ρόστερ της ομάδας που μεσουρανούσε στην Ευρώπη.

Ο 31χρονος δεν ξέχασε όμως τους συμπαίκτες του. Άλλωστε, μπροστά στις κατηγορίες, όλοι τους τον στήριξαν κάθε στιγμή. Το αποχαιρετιστήριο δείπνο έγινε στο εστιατόριο "Can Ferran" της Βαρκελώνης, που αποτελεί στέκι των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Απόντες ήταν μόνο ο Τίτο Βιλανόβα που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για θεραπεία, ο Ζεράρ Πικέ που μετέβη στο Λος Άντζελες για προσωπικούς λόγους, καθώς και ο Ντάνι Άλβες που έπρεπε να δώσει το "παρών" σε εκδήλωση χορηγού.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ συναντήθηκε μαζί του στις 13 Μαΐου με σκοπό να τον πείσει να μείνει αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Βαλντέζ είχε συμβόλαιο έως το 2014, αλλά ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του αλλού.

Στην τελευταία μάζωξη με τους συμπαίκτες του ήταν εμφανώς συγκινημένος. Και τώρα; Οι φήμες που τον θέλουν να έχει ήδη συμφωνήσει με την Άρσεναλ δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.

Η Μπαρτσελόνα, από την άλλη, θέλει για αντικαταστάτη του τον Πέπε Ρέινα της Λίβερπουλ. Κι αν δεν "κάτσει" αυτή η περίπτωση, θα δοκιμάσει με τον Τσέζνι της Άρσεναλ, σε μια άτυπη τράμπα, λοξοκοιτώντας και την περίπτωση Κουρτουά της Ατλέτικο Μαδρίτης.