Γήπεδο ΑΕΚ: Τα σχέδια Μελισσανίδη-Μπάγεβιτς

O οργανωτικός ρόλος του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη νέα ΑΕΚ, με συμμετέχοντα το Δημήτρη Μελισσανίδη, διαφαίνεται από το ταξίδι των δύο ανδρών στην Ιταλία και στο γήπεδο της Γιουβέντους.

Η δημιουργία νέου γηπέδου για την Ένωση αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για την πλευρά Μελισσανίδη και σ' αυτό συμφωνεί και ο "πρίγκηπας του Νερέτβα".

Συγκεκριμένα, ο Μελισσανίδης έχει στο μυαλό του γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θεατών. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Ένωσης έχει βέβαια δρόμο μέχρι να πείσει τους επιχειρηματίες που δέχτηκαν να συμπράξουν μαζί του στην "αναγέννηση" της ΑΕΚ, ώστε να συναινέσουν σε νέο γήπεδο.

Στον αντίποδα, άλλωστε, ακούγονται φωνές ότι η λύση του Ελληνικού δε θα υπήρχε αντίρρηση από κάποιους από τους επενδυτές να είναι μόνιμη.

Αυτό που θα συμπεριλάβει στα επιχειρήματά του είναι ένα γήπεδο... μπούσουλας, αναφορικά με τις διαστάσεις του, τον τρόπο δόμησης και συντελεστές που να ταιριάζουν στο χωροταξικό σχεδιασμό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με τους Μελισσανίδη και Μπάγεβιτς, το Juventus Stadium είναι το ιδανικό, αν και διαφερει λίγο στην επιθυμητή χωρητικότητα (μπορεί να φιλοξενήσει 40.000 οπαδούς).