Έβαλντ Λίνεν: Μιλήστε μου για Ελλάδα

Το φιλολογικό ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Έβαλντ Λίνεν δεν τον άφησε ασυγκίνητο. Τουναντίον, ο Γερμανός τεχνικός καλοβλέπει την επιστροφή του στην Ελλάδα.

"Δεν έχω δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, αλλά ακόμα κι αν κάποιος μου τηλεφωνήσει, είμαι επαγγελματίας και ποτέ δε θα μιλούσα δημόσια για τέτοια θέματα. Όταν μια ομάδα θέλει έναν προπονητή, δε μιλάει απευθείας μαζί του. Μιλάνε πρώτα με μάνατζερ και ο μάνατζερ με τον προπονητή", τονίζει.

Το προπονητικό του πέρασμα από τη χώρα μας συνδέθηκε με την ποιοτική ομάδα του Πανιωνίου και έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Η θητεία του στον Ολυμπιακό ήταν μικρή και απολύτως αποτυχημένη.

Ο αποκλεισμός όμως από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Europa League έληξε την καριέρα του στους ερυθρολεύκους πριν αυτή καν αρχίσει.

Αναφορικά με την ΑΕΚ, δήλωσε: "Δε θα ήθελα να μιλήσω μόνο για την ΑΕΚ. Είμαι ανοιχτός σε όλα. Είμαι έναν χρόνο μακριά από το ποδόσφαιρο, νομίζω ότι το δικαιούμαι μετά από 30 χρόνια. Τώρα είμαι σχολιαστής αγώνων σε τηλεοπτικό κανάλι, αλλά είμαι ανοιχτός στο να δουλέψω και πάλι. Η Ελλάδα είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα χώρα. Μ' αρέσει να είμαι εκεί. Φυσικά οι καταστάσεις έχουν αλλάξει στις ελληνικές ομάδες. Πολλά πράγματα άλλαξαν τα τελευταία χρόνια, αλλά είμαι ακόμα ανοιχτός σε σοβαρές προτάσεις, σε σοβαρές ομάδες της Ελλάδας".