Οι δύο μεγάλοι που έφτασε ο Ράφα Μπενίτεθ

Τα ρεκόρ του Ράφα Μπενίτεθ, με κριτήριο τη διαφορετικότητα των ομάδων όπου κέρδισε τρόπαια, φέρνουν στο μυαλό δύο άλλα αξιοσημείωτα ρεκόρ.

Ας εντρυφήσουμε, λοιπόν, σε μερικά ακόμη κομμάτια της πλούσιας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ιστορίας, με αφορμή την επικράτηση της Τσέλσι επί της Μπενφίκα στον τελικό του Europa League 2012/13 με σκορ 2-1 στην κανονική διάρκεια.

Ο 78χρονος Γερμανός Ούντο Λάτεκ έχει κερδίσει ευρωπαϊκά τρόπαια με τρεις διαφορετικές ομάδες. Τη σεζόν 1973/74 κέρδισε το κύπελλο Πρωταθλητριών με τη Μπάγερν Μονάχου, τη σεζόν 1978/79 το κύπελλο UEFA με τη Μπορούσια Μενγκενγκλάντμπαχ και τη σεζόν 1981/82 το κύπελλο Κυπελλούχων με τη Μπαρτσελόνα.

Αντίστοιχα, ο Τζιανλούκα Βιάλι έχει σηκώσει το τρόπαιο και των τριών μεγάλων διοργανώσεων της UEFA, τρεις φορές ως παίκτης και μία ως προπονητής.

Τη σεζόν 1995/96 κατέκτησε το Champions League με τη Γιουβέντους, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα (1992/93) είχε κατακτήσει με τους μπιανκονέρι το κύπελλο UEFA.

Τη σεζόν 1989/90 κέρδισε το κύπελλο Κυπελλούχων με τη Σαμπντόρια και πανηγύρισε με τον μνημειώδη τρόπο, βγάζοντας και το σορτσάκι του και το 1997/98 κέρδισε το προτελευταίο κύπελλο Κυπελλούχων της ιστορίας, πολύ πιο σοβαρός πια, ως προπονητής της Τσέλσι, η οποία θριάμβευσε και το βράδυ της Τετάρτης στο Άμστερνταμ.