Ντόμινο προπονητών φέρνει η πρόσληψη Μόγιες στη Γιουνάιτεντ

Ήταν έντονα συναισθηματική η στιγμή που ο Μπιλ Κένραϊτ αποχαιρέτησε τον Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος μετά από 11 επιτυχημένα χρόνια στην Έβερτον, αποχωρεί για χάρη της... δόξας του Θεάτρου των Ονείρων.

Ο αντικαταστάτης του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ δε μας απασχόλησε. Άλλωστε, και ο ίδιος ο Σερ Άλεξ -πρώτος- δεν ήθελε η υπόθεση της αντικατάστασής του να "τραβήξει" χρονικά σε μάκρος.

Ωστόσο, το "γάντι" έπεσε στην πλευρά της Έβερτον, η οποία αναζητεί εναγωνίως προπονητή και όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, θα συνεχίσει το ντόμινο προπονητών στο Νησί.

Ο Κένραϊτ δήλωσε ότι "η Έβερτον έχει να πάρει μεγάλη απόφαση για τον αντικαταστάτη του Μόγιες στο Γκούντισον Παρκ". Πάντως, τα ονόματα παραμένουν τα γνωστά. Εκείνα δηλαδή που... δευτεραγωνίστησαν, μετά το γκραν φαβορί του 50χρονου Άγγλου, και για τον πάγκο των "Κόκκινων Διαβόλων".

Πρώτος έρχεται ο ο Νιλ Λένον της Σέλτικ. Είναι αμφίβολο όμως αν ο τελευταίος θα επιλέξει να εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό των Καθολικών στη Σκωτία για να διεκδικεί μια ευρωπαϊκή θέση στο Μερσεϊσάιντ. Δεύτερος έρχεται ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ της Γουίγκαν, η οποία, αν υποβιβαστεί στην Championship, δε θα μπορεί να αντέξει το "βαρύ" του συμβόλαιο. Επόμενος υποψήφιος -και πάλι λόγω υψηλού κασέ και συμβολαίου που τίθεται εν αμφιβόλω αν θα το αντέξει η ομάδα του- ο Μάρτιν Ο' Νιλ, ο οποίος βρίσκεται στη Σάντερλαντ και έχει το προφίλ "πιστού οικοδόμου αξιόμαχων συνόλων που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο".

Έπονται ο Μπράιαν Λάουντρουπ της Σουόνσι, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ της Μόλντε και η... ρισκαδόρικη επιλογή του 36χρονου αρχηγού των "ζαχαρωτών", Φιλ Νέβιλ, ο οποίος το καλοκαίρι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά δε διαθέτει, όπως είναι λογικό, καμία προπονητική εμπειρία.