Είναι επίσημο: Ο Ντέιβιντ Μόγιες διάδοχος του Φέργκιουσον

Ο Ντέιβιντ Μόγιες ήταν το ξεκάθαρο φαβορί στην “κούρσα διαδοχής” του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και δικαίως, όπως αποδείχθηκε, καθώς ο τεχνικός της Έβερτον ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα από τη διοίκηση της ομάδας.

Ο Μόγιες θα αναλάβει τις τύχες της Γιουνάιτεντ την 1η Ιουλίου και θα υπογράψει εξαετές συμβόλαιο, με τον Φέργκιουσον πάντως να παραμένει στο σύλλογο ως τεχνικός διευθυντής.

Ο Μόγιες αποτελεί εισήγηση του ίδιου του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος δήλωσε για το διάδοχό του: “Ο Ντέιβιντ είναι άνθρωπος με μεγάλη ακεραιότητα και ισχυρή αντίληψη της δουλειάς. Θαυμάζω τη δουλειά του εδώ και πολύ καιρό και τον είχα προσεγγίσει ήδη από το 1998 για να συζητήσουμε τη θέση του βοηθού μου εδώ. Ήταν νεαρός τότε, στην αρχή της καριέρας του, και από τότε κατάφερε να κάνει θαυμάσια δουλειά στην Έβερτον. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει όλα τα στοιχεία που περιμένουμε από τον προπονητή αυτού του συλλόγου”.

Όμως και ο Μόγιες τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον άνθρωπο που τον φέρνει στο Ολντ Τράφορντ. “Είναι μεγάλη μου τιμή να μου προτείνουν να γίνω προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είμαι ενθουσιασμένος που ο Σερ Άλεξ θεώρησε ταιριαστό να με προτείνει για τη δουλειά”, δήλωσε ο προπονητής της Έβερτον, προσθέτοντας: “Ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι να συνεχίσω μετά τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών, αλλά η ευκαιρία να αναλάβω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά και πραγματικά ανυπομονώ να αναλάβω το πόστο την επόμενη χρονιά”.

Φυσικά και η Έβερτον, την οποία ο Μόγιες υπηρέτησε για έντεκα χρόνια, δεν κρατά κακία στον απερχόμενο τεχνικό της. “Ο πρόεδρος, εκ μέρους του συλλόγου, θα ήθελε να εκδηλώσει τις ευχαριστίες του στον Ντέιβιντ για την τεράστια συνεισφορά του στην Έβερτον από την έλευσή του τον Μάρτιο του 2002. Υπήρξε εξαιρετικός προπονητής”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας.

Ο Μόγιες δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο με την ομάδα από το Λίβερπουλ, όμως η θητεία του στην ομάδα θεωρείται επιτυχημένη από τους περισσότερους, δεδομένου του σχετικά χαμηλού μπάτζετ που είχε στα χέρια του, ενώ και η σταθερότητα και η πίστη του στην Έβερτον για τόσα χρόνια σίγουρα προσμετρήθηκε θετικά για την πρόσληψή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.