Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Σερ Άλεξ στη Γιουνάιτεντ

Ο αγώνας για τον αντικαταστάτη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει ήδη ξεκινήσει.

Πρόκειται για έναν αγώνα και από τις δύο πλευρές. Ο Σερ Άλεξ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι "ευτυχής επειδή εγκαταλείπει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο πιο ισχυρή μπορούσε".

Από το ρόλο του τεχνικού διευθυντή, βέβαια, θα αγχώνεται. Θα φυσά και θα ξεφυσά μέχρι να σιγουρευτεί για την επιτυχία του συλλόγου με τον διάδοχό του στον πάγκο. Άλλωστε, στη Γιουνάιτεντ ανησυχούν επειδή πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του δημιουργού του "θρύλου" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενός άλλου Σερ, του Σερ Ματ Μπάσμπι, η ομάδα υποβιβάστηκε.

Ταυτόχρονα, στον αντίποδα, όποιος προπονητής αναλάβει αυτή τη στιγμή τους πρωταθλητές Αγγλίας θα ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του.

Ο πιθανότερος διάδοχος και το μυστήριο με τις διαψεύσεις

Αυτή τη στιγμή, ο πλέον πιθανός φαίνεται να είναι ο νυν προπονητής της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και φέρεται, ούτως ή άλλως, να έχει ενημερώσει τη διοίκηση των "ζαχαρωτών" ότι θα αποχωρήσει και δε θα ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Γιατί Μόγιες

Κάπου εδώ όμως αρχίζει το μυστήριο! Το bbc μετέδωσε ότι ο Μόγιες είπε στον πρόεδρο της Έβερτον, Μπιλ Κενράιτ, ότι "το μέλλον του βρίσκεται στο Όλντ Τράφορντ". Το Sky, ωστόσο, το διέψευσε πανηγυρικά και δήλωσε ότι πρόκειται πιο πολύ για θέληση του Μόγιες, παρά για υπαρκτή πιθανότητα!

Γιατί Μόγιες όμως; Επειδή είναι νέος, φιλόδοξος, διορατικός στις μεταγραφές και προσεκτικός με το μπάτζετ. Επειδή μπορεί να ελεγχθεί από το Φέργκιουσον και να καθοδηγηθεί σε "ειρηνικά πλαίσια" από εκείνον. Ακόμη, επειδή έχει αναμορφώσει και συνετίσει την Έβερτον, με πολύ λιγότερα χρήματα, απ' όσα θα έχει στους "Κόκκινους Διαβόλους".

Και κυρίως, επειδή δεν έχει το ειδικό βάρος που έχει ο δεύτερος πιθανότερος διάδοχός του, ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στην Αγγλία "όπου τον αγαπούν" και έχει πολλές φορές στο παρελθόν υπαινιχθεί ότι θα ήθελε να αναλάβει τον πάγκο της Γιουνάιτεντ.

Τα στοιχήματα για προπονητή

Πάντως, οι... στοιχηματζήδες Άγγλοι άλλο που δεν ήθελαν να προσφέρουν αποδόσεις για φαβορί και αουτσάιντερ. Ως πρώτο φαβορί προβάλλεται ο Ντέιβιντ Μόγιες με απόδοση 2,00, ενώ στο 4,00 βρίσκεται ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Αμέσως επόμενη επιλογή είναι ο Γιούργκεν Κλοπ της Ντόρτμουντ με 17,00 και ο Μίκαελ Λάουντρουπ της Σουόνσι με 21,00.

Κάπου εκεί ακολουθούν οι.... εκπλήξεις. Ο πρώην παίκτης της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, ΌΛε Γκούναρ Σόλσκιερ, με τα δό διαδοχικά πρωταθλήματα Νορβηγίας με τη Μόλντε, βρίσκεται σε δυσμένεια μετά από τις επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη στη φετινή Tippeligaen. Προσφέρεται σε απόδοση 21,00.

Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Γαλλίας και επίσης παλαίμαχος της Γιουνάιτεντ, Λοράν Μπλαν προσφέρεται σε απόδοση 34,00 και ο Μάρτιν Ο' Νιλ, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και το 2002, όταν για πρώτη φορά ο Σερ Άλεξ σκέφτηκε να αποχωρήσει, προσφέρεται στο 51,00.

Ως απόλυτα αουτσάιντερ παρουσιάζονται ο Ρόι κιν, ο Γκους Χίντινκ, ο Στιβ Μπρους, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.