Ο γιος του Γιάνκοβιτς είναι έτοιμος για Εθνική

Μία ημέρα μετά το αφιέρωμα των "New York Times" στον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, ο σμολ φόργουορντ του Πανιωνίου δήλωσε "έτοιμος για την εθνική ανδρών", μιλώντας σε σπουδαστές δημοσιογραφίας. "Η Εθνική έχει πολύ καλό ρόστερ και με τη γενιά που ακολουθεί πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και θα είμαστε σταθερά στην κορυφή. Όσον αφορά εμένα, νιώθω έτοιμος να βρεθώ στην προετοιμασία της Εθνικής και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Ο Τρινκιέρι είναι πολύ καλός προπονητής και το απέδειξε σε συλλογικό επίπεδο με την πορεία της Καντού. 
Οπότε, γιατί να μην του δοθεί μια ευκαιρία στον πάγκο της Εθνικής;» αναρωτήθηκε ο Γιάνκοβιτς. Την ίδια ώρα, πάντως, εξήγησε πως δεν είναι έτοιμος για το ΝΒΑ: «Ακόμη δεν νομίζω ότι βρίσκομαι σε επίπεδο να αγωνιστώ στο NBA. Για να φτάσεις εκεί πρέπει να περάσεις κάποιες φάσεις. Θέλω πρώτα να πάω σε μία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας σε ένα δυνατό πρωτάθλημα. Ωστόσο, το καλοκαίρι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να πάω σε Summer League στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Να δω, όμως, πρώτα σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι τότε. Αν πάω στις ΗΠΑ, αυτό θα γίνει για περίπου ένα μήνα".

Μιλώντας για την ομάδα του, τον Πανιώνιο, είπε: "Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει χημεία στην ομάδα, γιατί είμαστε κάποιοι παίκτες που γνωριζόμαστε από την Εθνική Νέων Ανδρών, απ΄όπου έχουμε ωραίες στιγμές μαζί και έχουμε πνεύμα νικητή. Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε τη νίκη στο DNA μας. Έχουμε καλό σύνολο και πολύ καλό ρόστερ. Ακόμη, με την αλλαγή του προπονητή ανεβήκαμε επίπεδο. Με τον κόουτς Σφαιρόπουλο δίνουμε έμφαση στην τακτική. Το παιχνίδι μας τώρα ξεκινά από την άμυνα και καταλήγει στην επίθεση".

Στη συνέχεια σχολίασε ενόψει της συμμετοχής του Πανιωνίου στα πλέι οφ της Α1: "Στην κανονική περίοδο είχαμε καλές ελπίδες να μπούμε "σφήνα" ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες, όμως νομίζω ότι χάσαμε εν πολλοίς αυτή την ευκαιρία με κάποιες ήττες, όπως από το Ρέθυμνο εντός και εκτός έδρας. Μαθηματικά, πάντως, ακόμη έχουμε ελπίδες, αρκεί να χάσει βαθμούς ο Παναθηναϊκός".

Ενόψει των πέμπτων αγώνων στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο Γιάνκοβιτς σχολίασε τις ύστατες μάχες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με Αναντολού Εφές και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα: "Και τα δύο παιχνίδια είναι ανοιχτά. Για να φτάσεις σε πέμπτο παιχνίδι σημαίνει πως οι ομάδες είναι ισάξιες. Το αποτέλεσμα αυτών των δυο παιχνιδιών θα κριθεί από τη μέρα που θα βρίσκεται η κάθε ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κούρασή του και το βάθος του πάγκου της Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, σε αυτό ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα έναντι της Έφες".
Στο τέλος, ρωτήθηκε και για τους δύο προπονητές, τον Αργύρη Πεδουλάκη του Παναθηναϊκού και το Γιώργο Μπαρτζώκα του Ολυμπιακού: "Και οι δύο τα έχουν καταφέρει πολύ καλά. Είναι μέσα στους στόχους τους. Βέβαια, το πρωτάθλημα θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα χαμογελάσει περισσότερο. Όπως και να έχει η χρονιά είναι επιτυχημένη και για τις δύο ομάδες", κατέληξε ο νεαρός φόργουορντ.