Επιστροφή Λιονέλ Μέσι κόντρα στη “φλογερή” Μπάγερν

Ποιος είδε τη Μπάγερν Μονάχου το Σάββατο και δεν τη φοβήθηκε... Η βεβαιωμένη πρωταθλήτρια Γερμανίας ανεβάζει στροφές ενόψει της αναμέτρησης-πρόκληση την Τρίτη στο Αλιάνζ Αρίνα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες, ο οποίος φιλοδοξεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των Χάπελ, Χίτσφελντ και Μουρίνιο με δύο κατακτήσεις Champions League με διαφορετικές ομάδες, βρίσκεται σε φουλ φόρμα και επιβλήθηκε εκκωφαντικά με σκορ 6-1 επί του Ανόβερου στην AWD Αρίνα της ομώνυμης πόλης.

Ο Χάινκες άφησε να εννοηθεί ότι από τη στιγμή της κλήρωσης με τους Καταλανούς και έπειτα ταλαιπωρεί το μυαλό του με το ενδεχόμενο να ξεκινήσει το... σούπερ δίδυμο των Γκόμεζ (χατ-τρικ μεσοβδόμαδα, στο έτερο 6-1 με τη Βόλφσμπουργκ, στο Μόναχο) και Πιζάρο, μιας και ο Κροάτης Μάρκο Μάντζουκιτς είναι τιμωρημένος. Είναι οφθαλμοφανές ότι αυτό που επιδιώκει είναι να μην ανασάνει η άμυνα της Μπαρτσελόνα και να περάσουν όσο το δυνατόν λιγότερες μπαλιές από τα πόδια του Τσάβι.

"Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και υποθέτουμε ότι θα είμαστε αυτοί που θα προκριθούμε στον τελικό", δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν, Ματίας Ζάμερ.

Στο έτερο "στρατόπεδο", για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει σε εκτός έδρας αγώνα για το Champions League, δίχως να είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

Οι Καταλανοί ξεκούρασαν τον Μέσι από τον αγώνα, όπου πέρασε ως αλλαγή ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν στην προημιτελική φάση του θεσμού. "Είναι πολύ σημαντικός για μας και την επίθεσή μας. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει, ότι θα είναι στα καλύτερά του και θα αποδείξει πόσο εκπληκτικός παίκτης είναι", δήλωσε ο 33χρονος Τσάβι Ερνάντεθ.