Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έσπαγε την κατάρα του Καμπ Νου

Ήταν 23 Απριλίου του 2002 όταν η Ρεάλ Μαδρίτης στην... κούρσα δίχως φρένα για τη novena (το ένατο, δηλαδή, Champions League της ιστορίας της), πέρασε από το άλλοτε "απόρθητο φρούριο" του Καμπ Νου της Βαρκελώνης.

Στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της διοργάνωσης της σεζόν 2001/02 οι "γκαλάκτικος" των Ζιντάν, ΜακΜάναμαν, Ραούλ και Φίγκο έπαιξαν ποδόσφαιρο σπουδαίων αξιώσεων και εγκλώβισαν τη σπουδαία Μπαρτσελόνα των Κοκού, Όφερμαρς, Κλάιφερτ και Σαβιόλα.

Η νίκη με 2-0 ήρθε μετά από 19 χρόνια χωρίς νίκη για τους πρωτευουσιάνους στην έδρα των Καταλανών, όπου για Μαδριλένους μέχρι τότε... ίσχυε άλλος νόμος.

Κι όμως η Μπαρτσελόνα έχασε πρώτη τις ευκαιρίες, με Φάμπιο Ρόσενμπακ, Σαβιόλα και Λουίς Ενρίκε, αλλά τελικά, προδόθηκε από τις δυνάμεις της.

Αν μη τι άλλο, η Ρεάλ Μαδρίτης εκείνης της σεζόν διακρινόταν από εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Τα γκολ των Ζινεντίν Ζιντάν στο 55' και Στιβ ΜακΜάναμαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσαν σαφές προβάδισμα για τον τελικό στη Βασίλισσα. Για την ιστορία, ο επαναληπτικός του Σαντιάγο Μπερναμπέου έληξε με ισόπαλο 1-1. Η Ρεάλ προκρίθηκε και στον τελικό επικράτησε με 2-1, στην παράταση, της Μπάγερ Λεβερκούζεν, χάρη στο αλήστου μνήμης, υπέροχο, γκολ του Ζιντάν.