Πλέι-οφ: Οι τέσσερις για το… σεντόνι

Για τον ΠΑΟΚ ήταν εύκολη υπόθεση, όπως αποδείχθηκε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, τερματίζοντας στη πέμπτη θέση του πρωταθλήματος της Superleague, είχε ήδη ζαλιστεί.

Στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις άκουγες την Κυριακή ότι πρόκειται για μια τυπική νίκη για το Δικέφαλο του Βορρά, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια.

Αν και ο χαρακτήρας της αναμέτρησης ήταν όντως τυπικός, η σημασία της ήταν κάτι παραπάνω από ουσιαστική και αποφασιστική για τα πλέι-οφ που έπονται και έχουν ως έπαθλο τη... διεκδίκηση των εκατομμυρίων ευρώ του Champions League.

Κι αυτό επειδή ο ΠΑΟΚ ξεκινά πλέον με τέσσερις βαθμούς τη διαδικασία που θα έχει ως κορυφαίο έπαθλο την έξοδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Αστέρας Τρίπολης, αντίστοιχα, θα έχει δύο βαθμούς, ενώ Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης χωρίς βαθμό.

Μέχρι τότε όμως, θα έχουν μεταβληθεί αρκετά οι ψυχολογικές διαθέσεις των δύο ομάδων, καθώς το ερχόμενο Σάββατο 27 Απριλίου 2013 υπάρχει στην Τρίπολη ο επαναληπτικός του 2-1 της προηγούμενης Τετάρτης 17 Απριλίου. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, τότε θα μπει με... άλλο αέρα στα πλέι-οφ, ενώ μέχρι τότε θα μπορεί να έχει κατακτήσει και το τρόπαιο αφού ο τελικός (11 Μαΐου) προηγείται της έναρξης της διαδικασίας που θα αρχίσει στις 15 Μαΐου, όπως έχει αποφασίσει η Superleague.

Αντίστοιχα, αν ο Αστέρας είναι αυτός που θα έχει προκριθεί, τότε θα είναι σαν να έχει εξανεμίσει το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Superleague θα οριστεί και το πρόγραμμα. Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.

 

Συγκεκριμένα, το αγωνιστικό πρόγραμμα των αγώνων κατάταξης Play Off ΟΠΑΠ 2013 είναι το ακόλουθο:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013