“Μεθυσμένοι” Βαυαροί στη Βαρκελώνη

Επανάληψη των προημιτελικών του 2009 έβγαλε -ως πρώτο ζευγάρι- η κληρωτίδα για την ημιτελική φάση του Champions League.

Οι Βαυαροί, στην πιο δυνατή χρονιά τους, θα κοντραριστούν με την αρμάδα του Λιονέλ Μέσι, η οποία τους είχε κερδίσει με σκορ 4-0 στο Καμπ Νου στις 8 Απριλίου 2009, ενώ, μια εβδομάδα αργότερα, οι δύο σύλλογοι είχαν έρθει ισόπαλοι με 1-1. Ο πρώτος αγώνας στα φετινά ημιτελικά θα διεξαχθεί στην Allianz Arena.

Αντίστοιχα, στο δεύτερο ζευγάρι των φετινών ημιτελικών, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ντόρτμουντ έχουν πολύ πιο πρόσφατη προϊστορία. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων (τέταρτος όμιλος) της φετινής διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρτμουντ κέρδισε με 2-1 στη Βεστφαλία και πήρε την ισοπαλία με σκορ 2-2 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, για να αναδειχθεί πρώτη τελικά στον όμιλο.

Μήπως η Ρεάλ Μαδρίτης προτιμούσε τελικά τη Μπαρτσελόνα, με την οποία τα έχει πάει σαφώς καλύτερα φέτος; (δύο νίκες, μια ισοπαλία). Η πρώτη μάχη με τη Ντόρτμουντ θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο, όπου η Ντόρτμουντ πήρε τη... μυθική πρόκριση επί της Μάλαγα στη φάση των οκτώ, στο Signal-Iduna-Park .

Οι μερένγκες, πάντως, έχουν επικρατήσει των Γερμανών στα προημιτελικά της σεζόν 2002/03 (2-1 νίκη στη Μαδρίτη, ισοπαλία με σκορ 1-1 στη Γερμανία).

Υπενθυμίζεται ότι οι φετινοί ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 23/24 Απριλίου (πρώτα παιχνίδια) και 30 Απριλίου/1 Μαΐου (ρεβάνς). Ο τελικός θα γίνει στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου στις 25 Μαΐου.