Superleague: Στην Κομοτηνή παίζεται ο υποβιβασμός

Ο αγώνας του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της 28ης αγωνιστικής της Super League.

Το καθοριστικό βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία θέλουν να κάνουν οι Πανθρακικός και ΟΦΗ, στο ματς της 28ης αγωνιστικής στην Κομοτηνή. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη, ώστε να προσπεράσουν και πάλι τον Άρη και να κρατούν στα χέρια τους την παραμονή στην κατηγορία, στις δυο τελευταίες αγωνιστικές.

Από την άλλη πλευρά, οι Κρητικοί θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να εξασφαλίσουν κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα της Κομοτηνής προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 με τον Άρη, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την εντός έδρας νίκη 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πανθρακικός έχει 27 βαθμούς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΟΦΗ έχει 31 βαθμούς και είναι ενδέκατος.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται στις 17:15 την Ξάνθη και θέλει το «τρίποντο» για να πιάσει στη δεύτερη θέση τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά, οι Ακρίτες θέλουν να εξαντλήσουν τις ελπίδες που έχουν για την είσοδό τους στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα 2-1 από τον Πανιώνιο, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με τον Ατρόμητο.

Την ίδια ώρα στα Χανιά, ο Πλατανιάς θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν μια ακόμα σπουδαία νίκη, μετά το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να παραμείνουν αήττητοι σε ένα ακόμα εκτός έδρας ματς του εφετινού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιαός προέρχεται από την ισοπαλία 0-0 με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τέλος, στις 19:30 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο και ψάχνει μόνο τη νίκη, ώστε να παραμείνει «ζωντανός» στην προσπάθεια που καταβάλει για την είσοδο στα play off του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα προσπαθήσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, χωρίς άγχος, μετά την εντός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, στην προηγούμενη αγωνιστική. Το «τριφύλλι» θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα του 1-0 από τον Πλατανιά και να πιάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πέμπτη θέση. Ο Παναθηναϊκός έχει 35 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα 38.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο 6 Απριλίου 2013
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-2
Π.Α.Ο.Κ. - ΒΕΡΟΙΑ 2-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΡΗΣ 0-1

Κυριακή 7 Απριλίου 2013
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - Ο.Φ.Η. 15:00
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 17:15
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17:15
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:30

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - A.E.K. 19:30

Πηγή: novasports.gr