Στο Σουκρού Σαράτσογλου, η Τουρκία αναστενάζει

Αν η μια πλευρά της Κωνσταντινούπολης - η ευρωπαϊκή - βοούσε την Τετάρτη και ήλπιζε κρυφά για μια έκπληξη, έστω ένα γκολ, της Γαλατασαράι επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, για τα προημιτελικά του Champions League, η άλλη πλευρά της Πόλης - η ασιατική - κοχλάζει απόψε και διψά για νίκη της Φενερμπαχτσέ κόντρα στη Λάτσιο.

Η ομάδα, που πέρυσι αποκλείστηκε από την UEFA και τις διοργανώσεις της λόγω του σκανδάλου των στημένων παιχνιδιών στην Τουρκία, φέτος διεκδικεί την είσοδό της στην τετράδα του Europa League, κόντρα στη μόνη ιταλική ομάδα της διοργάνωσης, η οποία έχει δηλώσει, μέσω του προπονητή της, ότι θέλει επίσης το τρόπαιο.

Για πρώτη χρονιά μετά από 15 χρόνια, η Ισπανία δεν έχει ομάδα στους οκτώ του θεσμού, αλλά, τουταντίον, η διοργάνωση έχει... χρώμα αγγλικό. Τσέλσι - Ρούμπιν Καζάν και Τότεναμ - Βασιλεία είναι δύο ζευγάρια, που παίζουν στο Λονδίνο με το πλεονέκτημα να βρίσκεται στην πλευρά των γηπεδούχων, αν και οι Ρώσοι των Ορμπάιθ και Μαρκάνο έχουν δείξει στοιχεία σκληροτρτάχηλης ομάδας.

Τέλος, η τρίτη αγγλική ομάδα του Europa League, η Νιουκάστλ, φιλοξενείται από τη Μπενφίκα, στο Νουέβα Ντα Λουζ της Λισαβόνας.