Ρεχάγκελ : Καταλαβαίνω τον κόσμο της Ελλάδος

Υπάρχει ελληνογερμανική φιλία, τονίζει ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος αποτελεί το τρανότερο παράδειγμα συναισθηματικού δεσίματος Ελλήνων με Γερμανούς. Ο "δικός" μας Ότο, εξάλλου, δείχνει συμπάθεια στις δύσκολες στιγμές, που περνά η Ελλάδα, ελέω οικονομικής κρίσης.

Ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ελλάδος τόνισε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sportday, ότι ήρθε στη χώρα μας από αγνή πρόθεση, αν και στην αρχή πιάστηκε απροετοίμαστος από την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης.

"Η γερμανική κυβέρνηση, διά στόματος του κ. Φούχτελ, ζήτησε τη συμπαράστασή μου στο πρόγραμμά της, με το σκεπτικό ότι είμαι ένας άνθρωπος, που γνωρίζω καλά τους Έλληνες και με γνωρίζουν επίσης καλά. Κι εγώ, από την πλευρά μου, ήρθα εδώ για να βοηθήσω, έστω και λίγο, σε ψυχολογικό επίπεδο", τόνισε ο Ότο Ρεχάγκελ.

Ο ψυχολογικός παράγοντας για το Ρεχάγκελ είναι σημαντικός. "Καταλαβαίνω τον κόσμο της Ελλάδας. Τον καταλαβαίνω εκατό τοις εκατό. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Το γεγονός ότι έχω περάσει κι εγώ δοκιμασίες στα παιδικά μου χρόνια με βοηθάει να αντιληφθώ έως ένα σημείο πώς είναι να αντιμετωπίζει προβλήματα ο κόσμος, χωρίς πάντως να συγκρίνω τη μια εποχή με την άλλη. Πάντα χρειάζεται να παλέψουμε για όλα τα προβλήματα, που εμφανίζονται στη ζωή. Οι Έλληνες έχουν πάθος, μαχητικότητα και πείσμα και είμαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα η χώρα θα μπορέσει να επανέλθει", επισήμανε.

Στο περιθώριο της συνέντευξης, ο Γερμανός προπονητής επιδοκίμασε την πορεία της εθνικής Ελλάδος στο Euro 2012, ευχήθηκε καλή συνέχεια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και χαρακτήρισε "μεγάλο μαχητή" τον Γιώργο Καραγκούνη.