Πληροφορίες για σύλληψη Αμπράμοβιτς από το FBI

“Δεν είναι αλήθεια”, είπε ο Τζον Μαν, εκπρόσωπος του Ρώσου Μεγιστάνα, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του οικονομικού καθημερινού φύλλου, RBK, σύμφωνα με το οποίο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς συνελήφθει από το F.B.I στην Αμερική.

“Βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν έχει συλληφθεί”, συνέχισε ο Μαν, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς στη Μόσχα, όπως αναφέρει το Eurosport.

Ο Αμπράμοβιτς ανέλαβε τις τύχες της Τσέλσι το καλοκαίρι του 2003, μεταμορφώνοντας το σύλλογο, ο οποίος κέρδισε τρία πρωταθλήματα στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, καθώς και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Champions League. 

Ο Αμπράμοβιτς  απέκτησε τον τεράστιο πλούτο του από τις δραστηριότητές του στην πετρελαιοβιομηχανία κατά τη δεκαετία του 1990, είναι διάσημος για την έφεσή του να προβαίνει σε θεαματικές, αν όχι εκκεντρικές επενδύσεις. Ο στόλος με τα σκάφη του περιλαμβάνει το "Εclipse", ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο, με κάθε είδους υπερπολυτελείς ανέσεις και εξοπλισμένο με ελικοδρόμια, ένα μίνι υποβρύχιο διαφυγής για την «κακιά την ώρα» μιας τρομοκρατικής επίθεσης και ένα σύστημα λέιζερ που τυφλώνει τις φωτογραφικές μηχανές των αδιάκριτων παπαράτσι. Επιπλέον είναι ιδιοκτήτης ενός αεροσκάφους τύπου Μπόινγκ 767, το οποίο με εξοπλισμό 72 εκατ. ευρώ θεωρείται το ακριβότερο ιδιωτικό τζετ στη Ρωσία, καθώς και ενός στόλου ελικοπτέρων.