Τους προπονητές της Superleague τους τρώει ο Μινώταυρος!

Σε λαβύρινθο, όπου τελικά ο Μινώταυρος τρώει τους προπονητές, αποδεικνύεται το πρωτάθλημα της Superleague. Κι αυτό γιατί από τους 16 τεχνικούς που ξεκίνησαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μόνο οι τρεις από αυτούς παρέμειναν στα πόστα τους μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε!

Το αν αξίζει ειδικό βραβείο στους Γιώργο Δώνη (ΠΑΟΚ), Σάκη Τσιώλη (Αστέρας Τρίπολης) και Γιάννη Χριστόπουλο(ΠΑΣ Γιάννινα) δεν το ξέρουμε, καθότι όπως δείχνουν τα πράγματα είναι δύσκολοι καιροί για...προπονητές ποδοσφαίρου.  Όσο για το αύριο, ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γεννέσθαι, καθώς δεν αποκλείεται η λίστα με τους “μακροβιότερους” να γίνει ακόμα πιο μικρή.

Ο πιο...παλιός απ' όλους είναι ο Σάκης Τσιώλης του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος διατηρεί τη θέση του τους τελευταίους 16 μήνες.

Τα σκήπτρα στις αλλαγές προπονητών κατέχει ο Άρης, που προφανώς αναζητά ευθύνες για την κακή του πορεία, στο πρόσωπο του εκάστοτε τεχνικού. Από τον ηλεκτρικό πάγκο των κιτρίνων, έχουν περάσει μέχρι αυτή τη στιγμή οι Μάκης Κατσαβάκης, Νίκος Πασιαλής, Λούκας Αλκαράθ, Γιάννης Μιχαλίτσιος και Σούλης Παπαδόπουλος, με τον τελευταίο να ελπίζει να διατηρήσει τη θέση του, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Το ασημένιο μετάλλιο απονέμεται στην Ξάνθη, η οποία κατάφερε το εξής μοναδικό. Να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τις με προπονητή το Μαρίνο Ουζουνίδη, να τον απολύσει, να τον ξαναπροσλάβει, και όπως όλα δείχνουν να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και πάλι Ουζουνίδη στον πάγκο. Εν τω μεταξύ, πρόλαβαν να προπονήσουν τους ακρίτες οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Νίκος Κωστένογλου.

Μεταξύ αυτών που έφυγαν νύχτα από τη χώρα μας, ήταν και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός που ξεκίνησε κοουτσάροντας τον Ολυμπιακό στην αρχή της σεζόν, απομακρύνθηκε σχεδόν στα μισά ή κάτι παραπάνω του πρωταθλήματος - κάπου στα μέσα Ιανουαρίου. Όταν έφυγε, ο Ζαρντίμ είχε το απόλυτο, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα του παρέμενε αήττητη σε πρωτάθλημα και κύπελλο και συνέχιζε την πορεία της στην Ευρώπη. Φεύγοντας τουλάχιστον, παρέδωσε στο διάδοχό του, Μίτσελ, έτοιμη δουλειά. Ο Ισπανός το μόνο που είχε να κάνει ήταν να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, οδηγώντας την ομάδα στο νταμπλ. Μέχρι στιγμής ο ένας στόχος - πρωτάθλημα -, επετεύχθη. Για το δεύτερο αναμένεται η συνέχεια.

Όλο αυτό το σκηνικό δεν δείχνει τίποτε άλλο, παρά μόνο ότι σε κάθε στραβοπάτημα, ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος για το αρνητικό σκηνικό που διαμορφώνεται δεν είναι άλλος από τον προπονητή. Προς ικανοποίηση φιλάθλων, διοικήσεων, παικτών και οποιουδήποτε άλλου παραγοντίζοντα πολίτη αυτής της χώρας, οι προπονητές ήταν και θα είναι, όπως όλα δείχνουν, βορά στα θηρία σε κάθε πιθανή ευκαιρία.