Μπρουσιανός: Η ΕΠΟ εκτέλεσε τον Κατίδη χωρίς απολογία

Δεύτερη ευκαιρία δίνει η ΑΕΚ με την απόφασή της να θέσει εκτός ομάδας μέχρι το καλοκαίρι τον Γιώργο Κατίδη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ηλίας Μπρουσιανός στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο παράγοντας της Ένωσης χαρακτήρισε καταδικαστέ τον τρόπο που επέλεξε ο 20χρονος ποδοσφαιριστής να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε στον πρόσφατο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Βέροια.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι η διοίκηση του συλλόγου τιμώρησε τον αθλητή, όμως δεν θέλησε να τον καταστρέψει σαν άνθρωπο, ενώ επέκρινε την στάση της ΕΠΟ που του επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό από τις Εθνικές ομάδες, χωρίς καν τον καλέσει σε απολογία.

"Από τότε που έγινε το περιστατικό, το οποίο είναι καταδικαστέο σαν πράξη, κάναμε το σωστό. Τιμωρήσαμε έναν αθλητή και δεν τον καταστρέψαμε σαν άνθρωπο. Του δώσαμε μία ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του. Αυτό είναι το πνεύμα της απόφασης αυτής της διοίκησης. Νομίζω ότι εμείς χειριστήκαμε το θέμα πιο ψύχραιμα από την Ομοσπονδία. Καλέσαμε σε απολογία τον αθλητή, ακούστηκαν όλες οι απόψεις, οι οποίες δεν ήταν ομόφωνες από την αρχή της διαδικασίας. Μέχρι και να λυθεί το συμβόλαιό του με υπαιτιότητά του ακούστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Όταν εκτελείς εν μια νυχτί τον αρχηγό της Εθνικής Ελπίδων, τότε κρίνεσαι για αυτό. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα της απολογίας. Την Κυριακή η ΕΠΟ ανακοίνωσε τον ισόβιο αποκλεισμό του από την Εθνική. Ο άνθρωπος επικαλέστηκε την βλακεία του. Δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο σε αυτό που έκανε.

Ο Κατίδης απαίτησε να τον σεβαστούν οι οπαδοί που δεν τον σεβάστηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ρατσιστής ή κάτι άλλο. Αφού η ΕΠΟ και ο κ. Σαρρής δεν ήθελαν να εξαπλωθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, τότε γιατί δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία στο γεγονός πως κάθε παιχνίδι της Ομάδας συγκεντρώνονται ακροδεξιά στοιχεία", δήλωσε ο κ. Μπρουσιανός.

"Κοντός ψαλμός αλληλούια" για το Δημήτρη Βιντιάδη

Παράλληλα, ο παράγοντας της Ένωσης μίλησε για τις εξελίξεις για την είσοδο του Δημήτρη Βιντιάδη στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

"Κοντός ψαλμός αλληλούια. Αν ο κ. Βιντιάδης, που ξέρω ότι θέλει, πρέπει να βιαστεί για να προλάβει την αδειοδότηση της ΠΑΕ εν όψει της επόμενης σεζόν. Δεν θα συνέχιζε τις κινήσεις του αν δεν ήθελε να ασχοληθεί και δεν χρησιμοποιεί ως μέσο προβολής την ΑΕΚ. Έχει δίκιο ο κόσμος να είναι επιφυλακτικός.

Για μένα υπάρχουν εναλλακτικά πλάνα, όμως αυτά δεν αξίζουν σε έναν σύλλογο όπως την ΑΕΚ. Πλέον η ομάδα χρειάζεται έναν τεχνοκράτη και να βάλει σε μία σειρά τα πράγματα. Δεν μπορώ να σας πω πόσα χρήματα χρειάζεται η ομάδα από τη στιγμή που δεν έχουν ρυθμιστεί οι δόσεις των οφειλών μας. Όλα εξαρτώνται από αυτό το ζήτημα", υπογράμμισε.

Πηγή: sport-fm.gr