Ισόβιος αποκλεισμός του Κατίδη από την ΕΠΟ

Η ενέργεια του Γιώργου Κατίδη να πανηγυρίσει με φασιστικό χαιρετισμό το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ απέναντι στη Βέροια (2-1) επισκίασε το πολύ σημαντικό τρίποντο που πήρε η ομάδα του και στοίχισε στον  20χρονο μεσοεπιθετικό  τον ισόβιο αποκλεισμό του από τις εθνικές ομάδες.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά από έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της, αποφάσισε τον αποκλεισμό του Κατίδη και εξέδωσε την ακόλουθεί ανακοίνωση:   

"Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε:

Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.

Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.

Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει".    

Σήμερα θα φανεί και η στάση της ΠΑΕ ΑΕΚ απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Οπαδοί της ΑΕΚ ζητούν ακόμη και την άμεση αποδέσμευση του Κατίδη, ενώ άλλοι θέλουν απλώς να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Η δυσαρέσκεια στις τάξεις της διοίκησης, αλλά και παικτών της ομάδας (αρκετοί δεν πήγαν καν να πανηγυρίσουν μαζί του και έδειχναν να απορούν για τον πανηγυρισμό του) είναι δεδομένη.    

Την πρόθεσή τους να ζητήσουν από τη Γ.Σ. των μετόχων, την ερχόμενη Παρασκευή, την αποπομπή του Γιώργου Κατίδη από την ΑΕΚ, εξέφρασαν με δήλωσή τους τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής και μικρομέτοχοι, Τζούλιος Συναδινός και Χρήστος Πιλαλής.

Σκληρές κουβέντες για τον Κατίδη χρησιμοποιούν και οι οργανωμένοι οπαδοί δύο συνδέσμων της ΑΕΚ, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν σήμερα.