Γύρος θριάμβου για το “σαραντάρη” Ολυμπιακό

Το 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία πανηγυρίζει και μαθηματικά από το βράδυ της Κυριακής, ο Ολυμπιακός, στην επέτειο των 88ων γενεθλίων του, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με το ευρύ 3 – 0.

Στο 14ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με σουτ από τον Παπαδόπουλο. Σε επίκαιρη θέση ο στόπερ των "ερυθρόλευκων", εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά - ασίστ του Τζεμπούρ και έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου.

Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων, ο οποίος είχε μείνει για 8 μήνες εκτός γηπέδων, πέτυχε και το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό, καθώς με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Χολέμπας από αριστερά, ο διεθνής στόπερ έστειλε και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα του εκτός θέσης Κωνσταντόπουλου, στο 57ο λεπτό.

Πέντε λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι ήρθαν να βάλουν τέλος σε οποιαδήποτε σκέψη της ΑΕΚ για άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης των αντιπάλων τους, καθώς με ένα ακόμα γκολ από τον Αμπντούν μετά από πάσα “πάρε – βάλε” του συμπατριώτη του Τζεμπούρ, ο πρώτος τελείωσε τη φάση με σουτ μέσα από την περιοχή, σφραγίζοντας έτσι ένα ακόμα πρωτάθλημα και χρίζοντας τετράστερη την ομάδα του.

88 χρόνια Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925, από τη συγχώνευση δύο πειραϊκών σωματείων, του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιώς -Πειραϊκός Ποδοσφαιρικός Όμιλος -και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς. Το όνομα του νέου συλλόγου το έδωσε ο πρώτος αντιπρόεδρός του, Νότης Καμπέρος, δίνοντας τέλος στις διαφωνίες που είχαν δημιουργηθεί. Ο Μιχάλης Μανούσκος πρόσθεσε το “Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς” και ο τίτλος ψηφίστηκε ομόφωνα. Το όνομα του νέου συλλόγου επιλέχθηκε ώστε να υποδηλώνει το πάθος, την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, τη δίκαιη νίκη, έννοιες που περικλείονται στο λεγόμενο ολυμπιακό ιδεώδες. Υπό το σκεπτικό αυτό επιλέχθηκε και ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος ως έμβλημα, με χρώματα το κόκκινο του πάθους και της νίκης και το λευκό της αγνότητας και του δίκαιου ανταγωνισμού. Πρώτος πρόεδρος της ομάδας έγινε ο Μιχάλης Μανούσκος.