Ανανέωσε στα 39 του ο… 1.000άρης Ράιαν Γκιγκς

H ευχή "να τα χιλιάσεις" δε σημαίνει τίποτα πια για εκείνον. Ο Ράιαν Γκιγκς συμπληρώνει το Σάββατο 2 Μαρτίου, 1000 συμμετοχές με τους "κόκκινους διαβόλους" στον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Νόριτς στο Ολντ Τράφορντ.

Πιστός υπηρέτης. Σήμα κατατεθέν. Σαν το παλιό, καλό κρασί. Όλες αυτές οι φράσεις θα μπορούσαν να ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και την καριέρα του Γκιγκς εντός αγωνιστικών χώρων.

Ο Ουαλός "πατά" τα 40 του στις 29 Νοεμβρίου του 2013 και η πέμπτη δεκαετία της ζωής του θα εξακολουθήσει να τον βρίσκει στην ομάδα που τόσο αγάπησε, ανδρώθηκε και διακρίθηκε.

Ο Γκιγκς, με τις ευλογίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ και θα συνεχίσει να την "υπηρετεί" για 23η συναπτή χρονιά, ρεκόρ που είχε ήδη σπάσει από πέρσι, όταν έφτασε τα 22 συνεχόμενα χρόνια στην ίδια ομάδα και γενικότερα στην Premier League.

Από τη στιγμή που η "σημαία" του συλλόγου δεν έχει καμία πρόθεση να... κρεμάσει παπούτσια η διοίκηση μετά από τη σύμφωνη γνώμη και του Αλεξ Φέργκιουσον του πρότεινε νέο μονοετές συμβόλαιο, το οποίο ο Γκιγκς υπέγραψε με... κλειστά μάτια.

"Τι μπορώ να πω για τον Ράιαν, το οποίο δεν έχει ειπωθεί;", αναρωτήθηκε στις δηλώσεις του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Παράλληλα,  τον χαρακτήρισε πως «παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους παίκτες».

"Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα, απολαμβάνω το ποδόσφαιρο περισσότερο από ποτέ. Πιστεύω πως μπορώ να συνεισφέρω στην ομάδα και γι' αυτό αποφάσισα να συνεχίσω", δήλωσε με ευγνωμοσύνη ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος πλέει και πάλι σε πελάγη ευτυχίας.