Έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους στο λιμάνι

Σε βατερλώ εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή του στο Europa League.

Την ημέρα της κλήρωσης με τη Λεβάντε, πολλοί φίλαθλοι των ερυθρολεύκων σκέφτονταν ήδη τις απαιτητικές αναμετρήσεις με τη δήθεν επόμενη αντίπαλο, Ατλέτικο Μαδρίτης. Κι όμως, τελικά, το ζευγάρι των 16 έμελλε να είναι το Λεβάντε - Ρούμπιν Καζάν.

Την ημέρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης απομάκρυνε το Λεονάρντο Ζαρντίμ, πολλοί φίλαθλοι των ερυθρολεύκων ήλπισαν ότι έρχεται κάτι καλύτερο.

Μετά από τον αποκλεισμό από τους Ισπανούς, πολλοί μνημόνευσαν τη διαχείριση υλικού που έκανε ο Πορτογάλος, καθότι τώρα ο Ολυμπιακός παίζει χειρότερο ποδόσφαιρο και δεν έφτασε ούτε κατά το ήμισυ τις εμφανίσεις στον φετινό όμιλο του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν από μια μέτρια ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος με "χτυπητές" αδυναμίες.

Η αλλαγή προπονητή τελικά ήταν λανθασμένη κίνηση, καθώς στην ομάδα του Πειραιά προέκυψε κρίση από το πουθενά και δεν υπάρχει κίνητρο στο οποίο να επικεντρωθεί η ομάδα για να ξεφύγει από τη δίνη.

Με το ανακάτεμα της τράπουλας από πλευράς Μίτσελ, κανένας παίκτης δε θεωρεί σίγουρη τη θέση του στην ενδεκάδα και μερικοί ούτε καν στο ρόστερ. Το κλασικό παράδειγμα είναι ο Πάντελιτς, που την Πέμπτη βρισκόταν εκτός αποστολής και το πιο πρόσφατο ο Μοδέστο.

Ο Χάρης Λυκογιάννης μοιάζει να "καίγεται" από τον Ισπανό, καθώς έχει ήδη δοκιμαστεί σε τρεις θέσεις, αυτή του επιθετικού, του αριστερού χαφ και του αριστερού μπακ. Ειδικά, την τελευταία θέση ο νεαρός ποδοσφαιριστής έδειξε ότι "δεν την έχει".

Έξω από τα νερά του είναι και ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος στο παιχνίδι του Γ. Καραϊσκάκης άλλαξε τρεις θέσεις.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός σε κανένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια -τα δύο, εκτός και εντός, με τη Λεβάντε και εκείνο με την Ξάνθη- και προβληματίζει τους οπαδούς του.

Στο Γ. Καραϊσκάκης οι παίκτες αποδοκιμάστηκαν με πρώτους τους Μασάδο και Χολέμπας. Και ειδικά φέτος, το πρωτάθλημα έχει κριθεί, η διαφορά του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες είναι τόσο κραυγαλέα, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντίβαρο στην απογοήτευση. Παράλληλα, το Κύπελλο δε φτάνει για να καλύψει τις φιλοδοξίες.

Ο Μίτσελ, πάντως, δεν είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και ο Ολυμπιακός πειραματίστηκε ανεπιτυχώς κι αυτή τη χρονιά στο να τον βοηθήσει να τη μάθει.