“Χρυσό” 1-1 στην Πόλη για τη Σάλκε

Μπορεί η Γαλατασαράι να πραγματοποίησε ίσως τις πιο ηχηρές μετεγγραφές στην Ευρώπη (Ντρογκμπά, Σνάιντερ) τον Ιανουάριο με σκοπό να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η Σάλκε είναι αυτή που βρίσκεται πλέον πιο κοντά στην πρόκριση στους "8" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Γερμανοί έφυγαν από το "Αλί Σαμι Γιεν" με την ισοπαλία (1-1) που τους δίνει το προβάδισμα για την επόμενη φάση και παράλληλα τους διατηρεί αήττητους στη διοργάνωση.

Η Γαλατάσαράι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις της για ένα γρήγορο γκολ. Ο στόχος των Τούρκων επιτεύχθηκε στο 13' με τον Μπουράκ Γιλμάζ να πετυχαίνει το έβδομο του τέρμα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, όσα έχει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τρία λεπτά αργότερα η Σάλκε έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, όμως ο Χούντελαρ δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Μουσλέρα.

Το... ροντέο των ευκαιριών συνεχίστηκε στα επόμενα λεπτά, με τον Άλτιντοπ στο 18' να "σημαδεύει το δοκάρι του Χίντεμπραντ, ενώ στο 21' ήταν η σειρά των Γερμανών να αγγίξουν το γκολ με τον Σεμί Καγιά να στερεί από τον Φαρφάν την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και τελικά "χτύπησαν" στο καταληλόυτερο σημείο. Ένα κακό κοντρόλ του Νουνκέου έδωσε την ευκαιρία στον Φαρφάν να φύγει στην αντεπίθεση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Περουβιανός γύρισε στον Τζόουνς, ο οποίος με δυνατό πλασέ "πάγωσε" το "Αλί Σαμι Γιεν".

Ο Τερίμ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου απέσυρε τον αρνητικό Σνάιντερ και έριξε στη μάχη τον Αμραμπατ, ωστόσο αυτή η κίνηση δεν έφερε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε ο Τούρκος τεχνικός. Η Σάλκε έλεγξε το ρυθμό και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την εστία του Χίντεμπραντ.

Οσο περνούσαν τα λεπτά η Γαλατάσαράι ρίσκαρε περισσότερο και στο 78' ο Σαμπρί Σαριόγλου ανάγκασε τον Γερμανό γκολκίπερ σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στην επόμενη φάση ο Ντράξλερ έχοντας ανοικτό γήπεδο μπροστά του έφτασε μέχρι την περιοχή του Μουσλέρα και παραλίγο να κάνει το 1-2.

Το τελευταίο σφύριγμα του Γουίλιαμ Κόλουμ δεν βρήκε νικήτρια κάποια ομάδα, ωστόσο άφησε με χαμόγελα τη Σάλκε, η οποία πλέον έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γαλατάσαράι: Μουσλέρα, Νουνκέου, Σεμίχ Καγιά, Σαμπρί (83' Μπουλούτ), Άλτιντοπ (66" Έμπουε), Ινάν, Μέλο, Ριέρα, Σνάιντερ (46' Άμραμπατ), Ντρογκμπά, Γιλμάζ.
Σάλκε: Χίλντενμπραντ, Χιέβεντες, Ματίπ, Κολάσινακ, Μπάστος, Χέγκερ, Τζόουνς, Ντράξλερ (84' Μπαρνέτα), Νόισταντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ (75' Πούκι).

Πηγή: novasports.gr