Ο Ντρογκμπά στέλνει τον Μπόατενγκ στο λιμάνι

Η υπογραφή του Ντιντιέ Ντρογκμπά στη Γαλατασαράι και η σύμφωνη γνώμη της FIFA για τη νόμιμη χρησιμοποίησή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας της Κωνσταντινούπολης ανοίγει το δρόμο για την οριστικοποίηση -και ανακοίνωση- της μεταγραφής του Ντέρεκ Μπόατενγκ στον Ολυμπιακό.

Η FIFA εξέδωσε την απόφασή της, μέσω της οποίας επιτρέπει στον ποδοσφαιριστή να κινηθεί εναντίον της ομάδας της Σαγκάης (Σαγκάη Σίνουα). Ο λόγος είναι ότι η κινεζική ομάδα είχε παραπεμφθεί από τον παίκτη στη FIFA όταν ο ίδιος ο Ντρογκμπά κατήγγειλε έλλειψη σεβασμού στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

Ο Ιβοριανός επιθετικός θα αγωνιστεί κανονικά στην "Τσιμ Μπομ". Ο Ολυμπιακός αναμένεται να εκμεταλλευτεί τα πεπραγμένα και να θεωρήσει ότι δημιούργησε προηγούμενο, για την περίπτωση του Ντέρεκ Μπόατενγκ, η υπόθεση Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπόατενγκ θα ανακοινωθεί και επισήμως μόνο όταν υπάρχει σίγουρη απόφαση από τη FIFA ότι όλα θα πραγματοποιηθούν νόμιμα. Ο Ολυμπιακός επιφυλάσσει ρήτρα ανανέωσης στο εξάμηνο συμβόλαιο του Γκανέζου, για τα δύο επόμενα χρόνια, αν και εφόσον ικανοποιηθεί από την απόδοση και τις εμφανίσεις του ο Μίτσελ.